Zobacz wyniki ankiety: Zamienniki

Głosujących
155. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 29 z 87 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 868

Wątek: Zamienniki baterii

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Portal Zobacz posta
    wiesz , nie zarzucam tutaj odrazu ze to podruba ...
    Ale może być i tak.

Cytat Zamieszczone przez Portal Zobacz posta
    ... czemu akurat Energizer nie chwali sie tym produktem powiekszajac przy tym swoja duza baze danych produktow
    Tego nie wiem, niemniej brak aktualnych produktów oferowanych przez daną firmę na jej oficjalnej stronie nie świadczy zbyt dobrze o jej dziale marketingu. A tak na marginesie to wstyd aby strona tak znanej firmy jak Energizer nie posiadała tak prostego i szalenie przydatnego narzędzia jakim jest moduł wyszukiwarki.
    EOS + Speedlite

Bywalec
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

zgadza sie , brak wyszukiwarki
    Canon 450D + 18-55 IS + 55-250 IS, Sandisk SDHC EXTREME III 4GB

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam takie pytanie. Kupiłem akumulator w Marcu 2008roku. I na akumulator dostałem 6 miesięcy gwarancji (czyli do Sierpnia), no fajnie się złożyło, że w Lipcu akumulator po prostu padł! Ani w ładowarkach nie działał, ani w body, zero reakcji. Pojechałem do sklepu i Panowie wymienili mi z łaski akumulator, jeszcze sugerując niewłaściwe użytkowanie (akumulator ładowałem może z 4 razy). No i oczywiście dostałem nowy, ładnie zapakowany i cacy. Po 4 ładowaniach ... zonk - identyczna sytuacja, z racji, że rzadko fotografuje w chwili obecnej a jak robię zdjęcia to 1 akumulator mi wystarcza, jednakże ten okres Czerwiec - Sierpień zapowiada się pracowicie i będę potrzebował akumulatora. Ale problem polega w tym, że opakowanie od niego to już marzenie znaleźć - paragon to pewnie jeszcze większe marzenie. Ale chodzi mi o sam fakt.

W przypadku, gdy otrzymałem nowy akumulator otrzymuje również na niego od nowa gwarancję? Czy też na ten nowy pozostaje mi gwarancja pierwszego akumulatora (jej czas trwania)?

Znalazłem w Internecie taki zapis: zgodnie z nowymi przepisami odpowiedzialność sprzedawcy za niezgodność towaru z umową trwa dwa lata od wydania towaru kupującemu- termin ten biegnie na nowo w razie wymiany towaru.

Czy zgodnie z tym, jakbym znalazł teraz paragon (w cuda niektórzy wierzą), to sprzedawca zobowiązany byłby to wymiany ponownie?

Pytanie czysto edukacyjne, jak postępować gdyby taka sytuacja miała miejsce ponownie. Teraz to już wątpię, abym ten akumulator jeszcze miał, a tym bardziej paragon. Jednakże ciekawie wiedzieć czy wtedy zmuszeni byliby wymienić na nowy bo ZNOWU nie działa.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Czytając dalej wątek przewijają się informację, że niezależnie czy zamiennik za 30zł, czy za 90zł Hahnel pojawiają się czasami usterki i wady bo nie działa właściwie. Postaram się odnieść do stwierdzenia:

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    IMO lepiej mieć baterie za 35zł z roczną gwarancją niż kupionego okazyjnie za 150zł oryginalnego Canona bez.
    Za 30zł akumulatorek po 5,5 miesiącu szlag trafił, a wymieniony w ramach gwarancji nie pożył wiele dłużej.
    Dlatego mam pytanie do zamiennika jaki spotykam ostatnio - HAMA.

http://allegro.pl/item545955522_akum...l_gw_g_ce.html - zamiennik jak każdy inny bo zamiennik, a w dodatku 5 letnia gwarancja, mogłaby sugerować, że producent jest pewny swojego towaru...
    Ostatnio edytowane przez Olszewski ; 09-02-2009 o 20:22 Powód: Automerged Doublepost
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    Za 30zł akumulatorek po 5,5 miesiącu szlag trafił, a wymieniony w ramach gwarancji nie pożył wiele dłużej.
    Dlatego mam pytanie do zamiennika jaki spotykam ostatnio - HAMA.

http://allegro.pl/item545955522_akum...l_gw_g_ce.html - zamiennik jak każdy inny bo zamiennik, a w dodatku 5 letnia gwarancja, mogłaby sugerować, że producent jest pewny swojego towaru...
    Kup każdego po jednej sztuce, pomęcz pół roku czy rok, zostaw i dokup te, które CI się najbardziej spodobały.
    Ja miałem Premium Goldy 2szt., dokupiłem z ciekawości 2szt hahneli. Wszystkie się nadal bdb spisują więc jako kolejną partię dokupiłem znowu Premium Goldy (eltec.pl ) - na szczęscie mają inny spód niż te starsze więc da się je odróżniać parami .

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Towar wymieniany ze względy na niezgodność towaru z opisem, traktowany jest jako towar nowy a co za tym idzie przysługuje mu taka sama gwarancja jak każdemu innemu towarowi.

Zainteresowanych odsyłam do: Ustawa z dnia 27 lipca 2002 /Dz. U. Nr 141, poz. 1176, ze zm/ o szczegółowych warunkach....

do znalezienia w necie.

Swoją drogą jeszcze nie znalazłem nigdzie w sieci testu pokazującego wydajność oryginalnych ogniw i zamienników.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Kup każdego po jednej sztuce, pomęcz pół roku czy rok, zostaw i dokup te, które CI się najbardziej spodobały.
    Ja miałem Premium Goldy 2szt., dokupiłem z ciekawości 2szt hahneli. Wszystkie się nadal bdb spisują więc jako kolejną partię dokupiłem znowu Premium Goldy (eltec.pl ) - na szczęscie mają inny spód niż te starsze więc da się je odróżniać parami .
    No aż takiego zapotrzebowania Vitez nie mam żeby kupować ich aż tyle Zdecydowanie jeden akumulator wystarczy mi Tudzież dwa.
    Ta. Ja miałem problem w firmą FORMAX w 40D, To tej firmy akumulator dwukrotnie padł, a wcześniej w 350D działał bez zarzutu i działa do dziś dobrze. Natomiast z Premium Goldem kolega w 30D miał identyczną sytuację po niecałym roku... Aczkolwiek firma wydaje się być OK, bo wiele dobrego mówiono i zamiennikach Premium Gold na forum.

Jednak w przypadku Hahnel lub Hamy zastanawia długi okres gwarancyjny (odpowiednio: 2 i 5 lat). Skoro Hama daje 5 lat gwarancji to znaczy, że może być pewna swojego produktu.

Cytat Zamieszczone przez grinsen Zobacz posta
    Towar wymieniany ze względy na niezgodność towaru z opisem, traktowany jest jako towar nowy a co za tym idzie przysługuje mu taka sama gwarancja jak każdemu innemu towarowi.

Zainteresowanych odsyłam do: Ustawa z dnia 27 lipca 2002 /Dz. U. Nr 141, poz. 1176, ze zm/ o szczegółowych warunkach....

do znalezienia w necie.

Swoją drogą jeszcze nie znalazłem nigdzie w sieci testu pokazującego wydajność oryginalnych ogniw i zamienników.
    Dziękuje, o to mi chodziło Szkoda, że nie mam paragonu bo chętnie bym się posprzeczał
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    No aż takiego zapotrzebowania Vitez nie mam żeby kupować ich aż tyle Zdecydowanie jeden akumulator wystarczy mi Tudzież dwa.
    Też tak kiedyś mówiłem .

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

A przestrzegali na forach żeby nie kupować tanich zamienników!
    I co? I kupiłem bezpośrednio w HK gripa i dwa chińczyki do 40D, oryginalne chińskie. I co? I działają bez zarzutów.

A jeśli dobrze pamiętam to wspominane przez Viteza Premium Goldy też zostały "zjechane" za marna jakość, oczywiście również posiadam.

Niestety, czasami się trafi na ścierwo.

Dopiero zaczyna Awatar misio4u
    Miasto
    London

Domyślnie

Czy ktos testowal juz zamienniki do 5D mk2?
    Na allegro cos ich nie widze ale na ebayu mozna je znalezc:
    http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_t...All-Categories
    Dawid Gibek / GG 13902 / flickriver

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Czy accu premium gold do 1000d (LP-E5) na koniec jak dochodzi do stykow to czuc wiekszy opor, niz przy oryginalnym akumulatorku? Nie chcialbym sobie po paru latach zajezdzic blaszek od wymieniania baterii.

Strona 29 z 87 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów