Cytat Zamieszczone przez Ergo5218 Zobacz posta
Temat jest opisany w art. 577 kc i z niego wynika, że owszem wynosi 1 rok, o ile nie zastrzeżono innego terminu. Jeśli sprzedawca odmawia Ci uznania gwarancji ze względu na upływ czasu zawsze możesz jeszcze skorzystać z odpowiedzialności sprzedawcy wobec kupującego za wydanie towaru niezgodnego z umową. Tutaj odpowiedzialność obejmuje 2 lata (Ust. z dnia 27 lipca 2002r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz zmianie Kodeksu Cywilnego).
Dziękuje za przytoczenie tego Zaoszczędziłeś czasu Sklep poinformował mnie, że gwarancja wynosi 6 miesięcy. Czyli niedługo (za kilka dni chyba) się kończy, a ja nie znalazłem paragonu

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
Kupowałeś na allegro, więc dane transakcji są do odtworzenia. Napisz do nich, IMO nie powinni robić problemów.
Lempl, sklep znałem od dawna, bo tak jak pisałem kupowałem u nich dwa zamienniki do 350D. A że w momencie gdy kupował zamiennik do 40D był on mi potrzebny "na wczoraj" to pojechałem tam bezpośrednio i nie załatwiałem transakcji przez Allegro - niestety ;(

Cytat Zamieszczone przez don Zobacz posta
ja wole kupic oryginal. z USA bateryjke Canona BP-511A mozna miec za okolo 100zl. a u nas prawie 300 zl .SZOK ! ale za 100 zl oplaca sie kupic, przynajmniej jest pelnowartosciowa.
Pod warunkiem, że nie jest on Ci potrzebny na następny lub na za dwa dni
Stąd może i się opłaca, jak ma się czas na ściąganie go z USA.