Kiedyś Hahnele HL-511 miały problemy z wymiarami baterii.
Ludzie w różnych częściach świata pisali o tym, że baterie nie wchodziły do 5D.
Mam wrażenie, że komora na baterię w 5D jest minimalnie mniejsza niż w linii 20/30/40D i stąd problemy.
Tak
Nie
Kiedyś Hahnele HL-511 miały problemy z wymiarami baterii.
Ludzie w różnych częściach świata pisali o tym, że baterie nie wchodziły do 5D.
Mam wrażenie, że komora na baterię w 5D jest minimalnie mniejsza niż w linii 20/30/40D i stąd problemy.
Zamiennik Max Power kupiony za 30 zł na allegro - umarł po 2 miesiącach, niestety nie znalazłem paragonu bo już by poleciał do reklamacji.
Teraz mam Hahnele i włożone do gripa po zakupieniu jeszcze się nie rozładowały.
Do lampy miałem akumulatorki konnoc 2500 kupione razem z ładowarką. Ładowarka działa OK, akumulatorki czekają razem z Max Power na wyniesienie do punku zbiórki odpadów. Do lampy mam jeszcze akku AA Forever i Philipsa i te są jak najbardziej OK.
A ja zakupiłem właśnie na allegro akumulatorki BP 511 od użytkownika fotoenergia. Ponoć produkuje je Formax. Oczywiście podana pojemność 3000mAh godzin na 120% mija sie z prawdą* acz na chwilę obecną wolę mieć 2 te razem z przesyłką niż jedną hamę czy hahnela.
* a propos pojemności to proponuję zajrzeć TU![]()
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Upolowałem trzy. Pasują idealnie. Do 5D. Canona 5D. Ale czy Ty pytasz o Canona - Bóg raczy wiedzieć, skoro w podpisie masz Minolty??:
Ale jakby nie patrzeć - HL-511 to zamiennik do Canona. Dobry zamiennik.
Pozdrawiam
Edit:
O! jest i "piątka" Canona w podpisie - nie zauważyłem, z powodu wyróżnienia na niebiesko wszystkiego co związane z Minoltą![]()
![]()
Sorry.
regulamin pkt 8
photographus oczywiście chodziło o 5D Canona
Dzięki za info, czyli biorę Hahnela i obym nie trafił na jakiegoś leżaka z czasów tych niesławnych problemów...gdzie kupowałeś swoje HL-511 jeśli można spytać ?
P.S. Zmieniłem stopkę, teraz już lepiej widać Kwanona
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez albercikk ; 11-01-2008 o 20:19
C - lustra, szkła i błysk
Jeśli mnie pamięć nie myli to kupiłem tutaj
pozdrawiam
regulamin pkt 8
Zdecydowanie polecam Hahnela do 5D, użytkuję od roku, żadnych uwag.
Z całą pewnością nie jest gorszy od oryginalnego Canona, ja przynajmniej nie zauważyłem żadnych różnic.
Pozdrawiam