Narazie nie mogę wyrazic za bardzo opini ale przedwczoraj kupilem hahnela za 99zl (pewnie mnie zjedziecie ale na necie widzialem najtaniej za 80zl + przesylka 8 to juz wolalem kupic w fotojokerze)
Pierwsze wrażenie, to że jakość wykonania niczym nie różni sie od orginalnego canona nie wiem jak w innych ale po obejrzeniu widzę, że są solidne a kupiłem je wlaśnie dlatego, że jak wyjde w zimę na mróz to nie mam zamiaru po 10 zdjeciach wymieniać baterii a raz bylem z orginalem canona na takich nocnych zdjeciach zrobilem ok 40 zdjęć przy temp. -5 do -10 z naswietlaniem srednio 20sek ogladaniem itd i nawet mi o kreske nie spadlo (ale w 400d to jakas paranoja z tym czujnikiem wiec sie tym nie kieruję) ale czytałem opinie o innych zamiennikach i na mrozie ponoć padają jak muchy a hahnel daje 2 lata gwarancji i myślę, że jest jak orginał.
W końcu czyms musi sie róznić zamiennik za 100zl od takiego za 30 ;-/
Myślę, że jak będe używał na zmiane z orginałem tj. biore 2 w pelni naladowane wyczerpie sie jeden do konca. wkladam do ladowarki i do fulla laduje i to samo z drugim to poslużą mi oba na dobre 2lata :]