Zobacz wyniki ankiety: Zamienniki

Głosujących
155. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 15 z 87 PierwszyPierwszy ... 513141516172565 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 868

Wątek: Zamienniki baterii

Domyślnie

jako że z małzonką mamy dwie "trzydziestki" i obie sa z gripami i do kazdej mamy w sumie po 4 baterie to musieliśmy zainwestowac w zamienniki w zwiazku z tym wpierw kupiliśmy jakieś "no name" za ok 30pln i okazały się totalnym badziewiem , ktore po 3 miesiacach uzywania nie trzymało pradu i co chwila się rozładowywało, następnie kupiliśmy HAHNEL-e i nasze problemy sie skonczyły. baterie trzymaja , chyba dłuzej niz orginały na na 100% nie krócej, działaja w temperaturach od +40 do -15 (w takich mielismy okazje robic zdjęcia) i nic się z nimi nie dzieje. jedna rzecz o której zawsze pamiętamy to uzywając orginałów uzywamy ich razem, a hahnele razem (róznia sie pojemnościami?)

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Kasprzak Zobacz posta
    może np. sugestia, że coś*nie tak z podróbką??
    i sugestia, żeby nie kupować BP-511 do 5D w Batimexie.
    Trudno podejrzewać, że coś nie tak z aparatem... Kolejne wnioski nasuwają się same.
    Ostatnio edytowane przez terminator ; 20-12-2007 o 11:42

Uzależniony

Domyślnie

Zasada jest chyba prosta - jak się kupi najtańszy badziew za 15zł to nie można oczekiwać cudów. Miałem już kilka tzw. firmowych zamienników w kolejnych aparatach i różnicy z oryginałami nie widziałem.
    'Tylko oryginalne baterie!' brzmi dla mnie równie niedorzecznie jak 'tylko eLki!'

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andres Zobacz posta
    jako że z małzonką mamy dwie "trzydziestki" i obie sa z gripami i do kazdej mamy w sumie po 4 baterie to musieliśmy zainwestowac w zamienniki w zwiazku z tym wpierw kupiliśmy jakieś "no name" za ok 30pln i okazały się totalnym badziewiem , ktore po 3 miesiacach uzywania nie trzymało pradu i co chwila się rozładowywało, następnie kupiliśmy HAHNEL-e i nasze problemy sie skonczyły. baterie trzymaja , chyba dłuzej niz orginały na na 100% nie krócej, działaja w temperaturach od +40 do -15 (w takich mielismy okazje robic zdjęcia) i nic się z nimi nie dzieje.
    kupilem Hahnele, za Twoja rada, potestuje i napisze co i jak

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ode mnie na plus: również Premium Gold. Pół godziny na mrozie w tym używany LiveView (a wyświetlacz w 40D potrafi żreć prąd) to satysfakcjonujące mnie osiągnięcie.
    Na minus - jakieś zamienniki bez nazwy, o czarnych nalepkach od spodu z napisem "FOR CANON ; BP-511 ; Li-ion Battery 7.4 V 1600mAh ; CELL FROM JAPAN".
    Nie pamiętam gdzie je kupiłem ale to było na początku tego roku. Teraz...świeżo naładowane jakiś tydzień, nie noszone, nie używane na mrozie anie w ogóle, więc niby pełne powinny być - włożone do aparatu (bez gripa, pojedynczo) oba od razu pokazały że ledwo w połowie naładowane a po chwili używania Liveview już wskaźnik wyczerpania miga. Lądują na emeryturze i właśnie zamawiam Hahnele by nie mieć niespodzianek.
    Trzecia para - dość stare i również noname, niebieskie litery na białym tle, kupowane z ponad 2 lata temu w Eltecu - spisują się bdb.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Teraz w święta używałem sporo czasu zamienniki do 40D z eltecu - premium goldy - bez problemów na zewnątrz przy około -2 stopniach.. te do 350D cały czas hulają..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Nie kupuj zamienników, jak masz aparat na gwarancji, i jak Ci szlag trafi baterię, to nie uznają gwarancji.Lepiej dołożyći na oryginale jechać.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czerwiniak Zobacz posta
    Nie kupuj zamienników, jak masz aparat na gwarancji, i jak Ci szlag trafi baterię, to nie uznają gwarancji.Lepiej dołożyći na oryginale jechać.
    Głupoty piszesz.. ciekawe jak to ktoś sprawdzi? Poza tym o gwarancji na jaką baterię piszesz?Na roginalną baterię czy na aparat? Czy na zamiennik?
    Bo nie wiem o co chodzi...
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A propos mojego hahnela. ( )
    28.12 - dwa biegi narciarskie (3,3km kobiet i chyba 4,5km mezczyzn) + ogladanie zdjec w trakcie
    29.12 - Trening + dwa biegi narciarskie (10km kobiet + fotografowanie Justyny Kowalczyk po biegu + 15km facetow) + ogladanie zdjec w trakcie
    30.12 - Trening + kwalifikacje sprintu narciarskiego kobiet i meczyzn

I dopiero w tym miejscu sie rozladowal.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Początki nałogu Awatar tom170
    Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie

Narazie nie mogę wyrazic za bardzo opini ale przedwczoraj kupilem hahnela za 99zl (pewnie mnie zjedziecie ale na necie widzialem najtaniej za 80zl + przesylka 8 to juz wolalem kupic w fotojokerze)
    Pierwsze wrażenie, to że jakość wykonania niczym nie różni sie od orginalnego canona nie wiem jak w innych ale po obejrzeniu widzę, że są solidne a kupiłem je wlaśnie dlatego, że jak wyjde w zimę na mróz to nie mam zamiaru po 10 zdjeciach wymieniać baterii a raz bylem z orginalem canona na takich nocnych zdjeciach zrobilem ok 40 zdjęć przy temp. -5 do -10 z naswietlaniem srednio 20sek ogladaniem itd i nawet mi o kreske nie spadlo (ale w 400d to jakas paranoja z tym czujnikiem wiec sie tym nie kieruję) ale czytałem opinie o innych zamiennikach i na mrozie ponoć padają jak muchy a hahnel daje 2 lata gwarancji i myślę, że jest jak orginał.
    W końcu czyms musi sie róznić zamiennik za 100zl od takiego za 30 ;-/

Myślę, że jak będe używał na zmiane z orginałem tj. biore 2 w pelni naladowane wyczerpie sie jeden do konca. wkladam do ladowarki i do fulla laduje i to samo z drugim to poslużą mi oba na dobre 2lata :]
    EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Strona 15 z 87 PierwszyPierwszy ... 513141516172565 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów