Zobacz wyniki ankiety: Zamienniki

Głosujących
154. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 868

Wątek: Zamienniki baterii

Widok wątkowy

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Zamienniki baterii

I nie lubię pisać postu pod postem, ale może to się komuś przyda - osobiście nie polecam Hahnela Powerstation Twin V Pro. Ja wpierw kombinowałem, że wygodniej mieć 2-komorową ładowarkę, ale nawet jak ma 2 sloty, to szybciej wychodzi jak się ma 2-e ładowarki Canona CB-5L, a poza tym denerwuje mnie że nie ładuje do 100% najwyraźniej - a dowodem na to nie tylko jest czas działania po naładowaniu, ale nawet jak się naładowany niby w 100% akumulator "wsadzi" do CB-5L, to dalej "mryga" i doładowuje.., a jak się zapomni wyjąć wcześniej z Twin V Pro, to zdaje się akumulator troszkę rozładowywać..

Ponadto czas ładowania np. nowego Hahnela HL-511 to ok. 2:20, dwóch Hahneli HL-511 niewiele gorzej, bo 2:30, ale jeśli się np. dla porównania jak się wsadzi dwa Hahnele w 2 CB-5L, to 2 akumulatory załadują się w ok. 1:40. W pewnych syt. ma to znaczenie..

Plus gdy się ma np. rozładowane wszystkie akumulatory to szybciej naładuje się 2 sztuki z pomocą CB-5L zawsze.

A jak się ładuje w Hahnelu - wymienione w poprzednim poście przeze mnie Ansmann i kupiony z aparatem 50D Bp-511A, to oba umieszczone razem ładują się w 2:14 (liczyłem dla przypadku niewyjmowania pierwej naładowanego akumulatora..), zaś jak się to robi w 2 CB-5L to zajmuje to czas ładowania bardziej pojemnego zawsze jak rozumiem akumulatora, czyli w tym wypadku Ansmanna, który wyniósł mi 1:24, czyli różnica aż 50 minut w tym wypadku. CB-5L nie zajmują wcale tak dużo miejsca - myślę podobnie co Twin V Pro, a aż taką fatygą nie jest wyjąć 2 ładowarki zamiast jednej.

Plus fakt, że Twin V Pro nie doładowuje z tego co widzę do 100%, co jak wspomniałem jest dla mnie sporym minusem i mam odczucie mieć nie do końca pełnowartościowy produkt.
    Ostatnio edytowane przez Introverder ; 07-04-2013 o 00:55

Uprawnienia umieszczania postów