Ja mam LP-E5 Phottix Titan i IMHO to jakieś 90-95% oryginałów Canona.
Jak dla mnie to dobre zamienniki za 1/3 ceny.
Tak
Nie
Ja mam LP-E5 Phottix Titan i IMHO to jakieś 90-95% oryginałów Canona.
Jak dla mnie to dobre zamienniki za 1/3 ceny.
Każdy ma takiego
ToleDo
na jakiego sobie zasłużył.
500D +kit +sigma70-300 APO DG
mam od jakiegos miesiaca takiego Phottiksa i dziala, aczkolwiek w porownaniu z uzywanym oryginalem albo innym zamiennikiem marki "jakies mejd in czajna" jest zauwazalnie slabszy. nie wiem jak Delty, ale z drugiej strony cenowo Phottix jest na tyle fajny, ze nie ma co wybrzydzac. inna kwestia, ze to moze byc kwestia egzemplarza, mialem wczesniej phottiksowskie LP-E5 do 450D i dzialaly jak zloto...
No ja mam Delty LP-E6 x3. I są słabsze niż ori ale za 80 zł nie ma co wybrzydzać bo i tak używam 2x w gripie. Dzięki za opinie, akurat trafiła mi się okazja na 2 sztuki Phottixow
Zobaczymy co z nimi będzie.
Używam zamiennika Phottix Titan LP-E6 z nowym chipem od września 2011 i jak dotąd jestem zadowolony. Wykonany dość porządnie jak na zamiennik.
Używany naprzemian z dwoma oryginałami i jakoś specjalnie nie odstaje od reszty![]()
Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 04-05-2012 o 16:30
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Żeby nie zakładać nowego tematu: Używa ktoś ładowarki do LP-E6 innej niż ori ? Ładowarka ori to koszt kilkuset zł a np. delta to 15 zł... ? Posiadam taką do BP-511/511A i czasem sam nie wiem czy ładuje czy nie. (tj. ciągle pali się czerwona lampka sygnalizująca ładowanie a 20d niestety nie ma procentowego licznika poziomu baterii chociaż wszystko wydaję się ok jak do tej pory - sprawdzając akk na ori ładowarce)
PS. Dzisiaj dostałem Phottixy Titan LP-E6, poszły z marszu na rozładowanie tego co było i naładowanie ich do pełna. Póki co wszystko ok - brak problemów z komunikacją bateria-body, czy ładowarką. Poużywam trochę to zobaczymy jak wypadną w porównaniu z LP-E6 od Delty.
A akumulatory firmy Newel ktoś używał z 5d mk II?
Używam zamiennika Phottix z 7D. Ostatnio zrobiłem na nim ponad 700 fotek do pełnego rozładowania. Większość robiona serią. Z wyświetlacza korzystam dużo. Wynik oceń sam, bo ja nie mam bezpośredniego porównania z innymi aku.
Ostatnio edytowane przez lucas_g ; 08-05-2012 o 07:58
Czy mając oryginalną baterię i zamiennik delty w gripie nie będzie problemu z pokazywaniem zawartości baterii? Skoro z obu aku idzie równo to mniej więcej będę wiedział jaki jest poziom, tak?
Oryginały są tak cholernie drogie...
Nie będzie problemów (Canon LP-E6 + Delta LP-E6)
Nie chce mi się czytać całego wątku. Ale ojciec mi mówił że dobrym sposobem sprawdzenia baterii jest zważenie. Do zamienników pakują lekkie wypełniacze. Może ktoś zważy zamienniki?
CANON 60D_Tamron 17-50 f/2.8 VC_ C85 1.8_430ex II