Zobacz wyniki ankiety: Zamienniki

Głosujących
154. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 23 z 87 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 868

Wątek: Zamienniki baterii

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ergo5218 Zobacz posta
    Widzę, że masz ten sam problem co ja
    Zawsze wolałem na sprzęt dostawać duży rachunek, a nie wydruk z kasy fiskalnej, który nie wiadomo gdzie włożę i czy nie wyblaknie (a zapewne tak było i dlatego go wyrzuciłem).

PS: Czy na akumulatorki jest 6 czy 12 miesięczna gwarancja? Zgodnie z obowiązującym prawem w Polsce powinna być 12 miesięcy gwarancja, a dowiaduje się, że jest 6 miesięcy.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Temat jest opisany w art. 577 kc i z niego wynika, że owszem wynosi 1 rok, o ile nie zastrzeżono innego terminu. Jeśli sprzedawca odmawia Ci uznania gwarancji ze względu na upływ czasu zawsze możesz jeszcze skorzystać z odpowiedzialności sprzedawcy wobec kupującego za wydanie towaru niezgodnego z umową. Tutaj odpowiedzialność obejmuje 2 lata (Ust. z dnia 27 lipca 2002r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz zmianie Kodeksu Cywilnego).

Uzależniony

Domyślnie

Kupowałeś na allegro, więc dane transakcji są do odtworzenia. Napisz do nich, IMO nie powinni robić problemów.

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

1 miliamperogodzina = 2,5 miliamdżenogodziny ;-)

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milinet Zobacz posta
    1 miliamperogodzina = 2,5 miliamdżenogodziny ;-)
    Tak, ale jest to wartość dla konkretnego modelu danego producenta, często nawet dla jednej serii. 1Amdzer jest jednostką zmienną i jako taki powinien być dla każdego aku mierzony osobno

Początki nałogu Awatar don
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ja wole kupic oryginal. z USA bateryjke Canona BP-511A mozna miec za okolo 100zl. a u nas prawie 300 zl .SZOK ! ale za 100 zl oplaca sie kupic, przynajmniej jest pelnowartosciowa.
    Moja CaroLina

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ergo5218 Zobacz posta
    Temat jest opisany w art. 577 kc i z niego wynika, że owszem wynosi 1 rok, o ile nie zastrzeżono innego terminu. Jeśli sprzedawca odmawia Ci uznania gwarancji ze względu na upływ czasu zawsze możesz jeszcze skorzystać z odpowiedzialności sprzedawcy wobec kupującego za wydanie towaru niezgodnego z umową. Tutaj odpowiedzialność obejmuje 2 lata (Ust. z dnia 27 lipca 2002r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz zmianie Kodeksu Cywilnego).
    Dziękuje za przytoczenie tego Zaoszczędziłeś czasu Sklep poinformował mnie, że gwarancja wynosi 6 miesięcy. Czyli niedługo (za kilka dni chyba) się kończy, a ja nie znalazłem paragonu

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Kupowałeś na allegro, więc dane transakcji są do odtworzenia. Napisz do nich, IMO nie powinni robić problemów.
    Lempl, sklep znałem od dawna, bo tak jak pisałem kupowałem u nich dwa zamienniki do 350D. A że w momencie gdy kupował zamiennik do 40D był on mi potrzebny "na wczoraj" to pojechałem tam bezpośrednio i nie załatwiałem transakcji przez Allegro - niestety ;(

Cytat Zamieszczone przez don Zobacz posta
    ja wole kupic oryginal. z USA bateryjke Canona BP-511A mozna miec za okolo 100zl. a u nas prawie 300 zl .SZOK ! ale za 100 zl oplaca sie kupic, przynajmniej jest pelnowartosciowa.
    Pod warunkiem, że nie jest on Ci potrzebny na następny lub na za dwa dni
    Stąd może i się opłaca, jak ma się czas na ściąganie go z USA.

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Tak, ale jest to wartość dla konkretnego modelu danego producenta, często nawet dla jednej serii. 1Amdzer jest jednostką zmienną i jako taki powinien być dla każdego aku mierzony osobno
    Tak i owszem ale jeden Amdzer jest wartością średnią i taką podałem wyliczoną metodami naukowymi poprzez skomplikowane obliczenia popartymi długoczasowymi badaniami i obserwacjami wyżej wymienionej populacji zamienników ;-)

Natomiast dla danego producenta jednostki te nazywają się: Premiumogoldogadzina, maxcellosmrodzina oraz PlatiniumMaxPowerGoldHiperMegaGigaMicroAmperoGodzina

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ufffff... Przekopałem całą dokumentację, wszystkie pudełka po sprzęcie i udało się odnalazłem paragon wadliwego akumulatorka - jakie szczęście. Gwarancja jest 6 miesięcy a kupiony był 19-03-2008 Jeden dzień gwarancji Sklep nie robił problemów z wymianą, akumulator był wadliwy i otrzymałem nowy. (kwestia tylko, czy ten który otrzymałem, nie był używany i zwrócony)
    W każdym razie bez problemów się odbyło. Nie mniej jednak na nowy już gwarancji nie otrzymałem z tytułu reklamacji, jako że naprawą jest otrzymanie nowej sztuki

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    Nie mniej jednak na nowy już gwarancji nie otrzymałem z tytułu reklamacji, jako że naprawą jest otrzymanie nowej sztuki
    Bez sensu. Na nową sztukę powinno być tyle samo gwarancji co na każdą nową sztukę. Nieważne czy ją kupujesz czy dostajesz za wadliwą.

Strona 23 z 87 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów