Odesłać na gwarancje![]()
Tak
Nie
Mam problem. Mianowicie Akumulatorki camona jaki aku zamienniki tj Liiom nie chcą się naładować. W Instrukcji jest napisane że do maksymalnego naładowanie potrzeba im 2,5 godziny. Moje ładowały się dłużej a kontrolka która miga na pomarańczowo, robi to nierównomiernie... raz szybko raz wolno raz bardzo szybko. Czy to wina aku (są nowe) czy coś z ładowarką camona (też jest nowa) ?
Witajcie,
szukam zamiennika do 350d - czy ktoś z Was testował może coś takiego, jak Akumulator CANON NB-2L?
kupić to można np. tutaj: AKUMULATOR NB-2L NB-2LH CANON 350D 400D G7 G9 W-wa (2752299793) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
albo Hama Li-Ion Canon NB-2L
http://allegro.pl/akumulator-nb-2l-c...740717953.html
hmm?
Ostatnio edytowane przez becinejas ; 12-11-2012 o 12:03
Witam,
ja używam w pracy zamiennik canonowskiego LP-E5, tej firmy z pierwszego linka (z elteca) i starcza na ok 600-700 zdjęć (fotografia produktowa). Ładuję się całkiem szybko, jakoś nie zauważam spadku pojemności
Czy słyszeliście coś o zamienniku Calumet do 1ds mk II ? Jak to się sprawuje ?
Ile wg Was wspólnego z oryginałem mają te akumulatory ?:
LINK
Czy warto za niego zapłacić te 112zł czy tak jak z tą Dosią - jeśli nie widać różnicy do np. Phottix'a "to po co przepłacać ?"
Na aukcji nie ma słowa o tym iż akumulator jest oryginalny. Cena także podejrzanie niska. Wygląda to na podróbkę lub jakiś "przeterminowany" leżak magazynowy.
Trochę o podróbkach LP-E6: Sigh... just got a fake LP-E6 from Amazon - Canon Digital Photography Forums
Ostatnio edytowane przez axk ; 26-03-2013 o 10:13
EOS + Speedlite
Yanec, jeśli chodzi o LP-E6 to brałbym Phottixa. Sam mam dwa i nie widzę za bardzo różnicy między nimi, a oryginałem. Cena na allegro ok. 95zł z przesyłką.
A czy te Phottix-y pokazują stan naładowania ? Nie ma żadnych zgrzytów z nimi ?
edit:
Doczytałem, że Phottix-y są OK![]()