Zobacz wyniki ankiety: Zamienniki

Głosujących
154. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 868

Wątek: Zamienniki baterii

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fma Zobacz posta
    Ahoj!

Szukam zamienników do akumulatorów 2cr5, bo mi baterie padają po ca 30 min pracy i to jest za drogo.
    Tymczasem te 2cr5 mają z reguły tylko 600 mAh i to też jest mało.
    Na czym ich używasz, że tak szybko padają?

fma
    Guest

Domyślnie Dobre pytanie...

Cytat Zamieszczone przez stdanielo Zobacz posta
    Na czym ich używasz, że tak szybko padają?
    I otóż zadałeś znakomite pytanie. Co prawda chyba głównie dla mnie, bo pewnie nikt już na takich krokodylach nie fotografuje, ale niegdyś kosztował on grubo (dziś byłby chyba kłopot ze znalezieniem aparatu za taką sumę w Selgrosie czy Makro), co wiąże mnie z tym PowerShotem S20 emocjonalnie.
    Ponadto robi on sporo - jak na swój ciężar - znanych mi już kombinacji i jeszcze na dodatek ma tę zaletę, że jest.

Ale po niespiesznym zrobieniu kilkunastu fotek i dokładniejszym przejrzeniu ich - powiedzmy przez kilkanaście minut - wszystkie kolejne baterie padają.

Od pewnego czasu Twoje pytanie stawiam sobie po każdej wyładowanej baterii, uzupełniając je drugim: czy czasem nie sprzedano mi aparatu z wadą, bo grzeje się zdecydowanie po włączeniu.
    Ponadto to Twoje pytanie rodzi jeszcze jedną refleksję: czy mimo mojego przywiązania do tego S20 nie lepiej kupić jaką nową camerę obscurę niż gimnastykować się z tym zabytkiem?

:-?

P. S.
    Twoja stopka ma sporo treści! Ciekawe jak skomentowałbyś nowe, prezentowane na ddd.xt.pl...
    To nowa moda? Czy może meteor uderzający prosto w niebo..?
    Ostatnio edytowane przez fma ; 05-07-2007 o 23:54

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fma Zobacz posta
    ...po niespiesznym zrobieniu kilkunastu fotek i dokładniejszym przejrzeniu ich - powiedzmy przez kilkanaście minut - wszystkie kolejne baterie padają.

Od pewnego czasu Twoje pytanie stawiam sobie po każdej wyładowanej baterii, uzupełniając je drugim: czy czasem nie sprzedano mi aparatu z wadą, bo grzeje się zdecydowanie po włączeniu.
    Wydaje mi się, że coś jest jednak nie tak z aparatem, ja co prawda używam takich baterii z analogową lustrzanką ale jestem w stanie zrobić na jednej baterii ok 15-17 filmów. Ponadto grzanie się aparatu mocno mnie zastanawia, energia z baterii zamieniana jest na ciepło, prawdopodobnie jest gdzieś jakieś zwarcie lub uszkodzony kondensator (nie znam się), które nie szkodzi aparatowi ale powoduje nadmierne zużycie energii.

Ponadto to Twoje pytanie rodzi jeszcze jedną refleksję: czy mimo mojego przywiązania do tego S20 nie lepiej kupić jaką nową camerę obscurę niż gimnastykować się z tym zabytkiem?
    Chyba warto by się było zastanowić nad zakupem czegoś nowego, koszty nowych baterii i ewentualnej naprawy będą niewiele niższe niż nowy aparat z dwuletnią gwarancją.

.
    ..
    Twoja stopka ma sporo treści! Ciekawe jak skomentowałbyś nowe, prezentowane na ddd.xt.pl...
    Dzięki! Jak znajdę trochę czasu to zajrzę na twoją stronę

Uprawnienia umieszczania postów