Tak
Nie
I otóż zadałeś znakomite pytanie. Co prawda chyba głównie dla mnie, bo pewnie nikt już na takich krokodylach nie fotografuje, ale niegdyś kosztował on grubo (dziś byłby chyba kłopot ze znalezieniem aparatu za taką sumę w Selgrosie czy Makro), co wiąże mnie z tym PowerShotem S20 emocjonalnie.
Ponadto robi on sporo - jak na swój ciężar - znanych mi już kombinacji i jeszcze na dodatek ma tę zaletę, że jest.
Ale po niespiesznym zrobieniu kilkunastu fotek i dokładniejszym przejrzeniu ich - powiedzmy przez kilkanaście minut - wszystkie kolejne baterie padają.
Od pewnego czasu Twoje pytanie stawiam sobie po każdej wyładowanej baterii, uzupełniając je drugim: czy czasem nie sprzedano mi aparatu z wadą, bo grzeje się zdecydowanie po włączeniu.
Ponadto to Twoje pytanie rodzi jeszcze jedną refleksję: czy mimo mojego przywiązania do tego S20 nie lepiej kupić jaką nową camerę obscurę niż gimnastykować się z tym zabytkiem?
:-?
P. S.
Twoja stopka ma sporo treści! Ciekawe jak skomentowałbyś nowe, prezentowane na ddd.xt.pl...
To nowa moda? Czy może meteor uderzający prosto w niebo..?
Ostatnio edytowane przez fma ; 05-07-2007 o 23:54
Wydaje mi się, że coś jest jednak nie tak z aparatem, ja co prawda używam takich baterii z analogową lustrzanką ale jestem w stanie zrobić na jednej baterii ok 15-17 filmów. Ponadto grzanie się aparatu mocno mnie zastanawia, energia z baterii zamieniana jest na ciepło, prawdopodobnie jest gdzieś jakieś zwarcie lub uszkodzony kondensator (nie znam się), które nie szkodzi aparatowi ale powoduje nadmierne zużycie energii.
Chyba warto by się było zastanowić nad zakupem czegoś nowego, koszty nowych baterii i ewentualnej naprawy będą niewiele niższe niż nowy aparat z dwuletnią gwarancją.Ponadto to Twoje pytanie rodzi jeszcze jedną refleksję: czy mimo mojego przywiązania do tego S20 nie lepiej kupić jaką nową camerę obscurę niż gimnastykować się z tym zabytkiem?
.Dzięki! Jak znajdę trochę czasu to zajrzę na twoją stronę..
Twoja stopka ma sporo treści! Ciekawe jak skomentowałbyś nowe, prezentowane na ddd.xt.pl...