Zobacz wyniki ankiety: Zamienniki

Głosujących
154. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 55 z 87 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 868

Wątek: Zamienniki baterii

Awatar TomaszLawrentiuk
    Miasto
    Kielce, Świętokrzyskie

Domyślnie

Co sądzicie Panie i Panowie na temat aku firmy Delta?(konkretnie zamiennik BP511). Gwarancja niby czteroletnia i producent(a raczej firma zlecająca chińczykom produkcje) ulokowany jak sam się reklamuje w krk(http://www.foto-tip.pl/sklep/privacy.php) ; nabyłem takowe cacko za 40pln, jednak jeszcze nie skorzystałem z niego.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Września

Domyślnie

Który z zamienników baterii np-e3 byście wybrali z tych co są na allegro?

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

TomaszLawrentiuk, mam taki zamiennik do 5D2 i działa dobrze. Jedyne co może przeszkadzać to brak wskazań na temat naładowania, ale poza tym - nie narzekam. A cena śmieszna.
    Choć w tej chwili wolałbym trochę dołożyć i kupić wersję z chipem, która działa identycznie jak oryginalna bateria.

Awatar TomaszLawrentiuk
    Miasto
    Kielce, Świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomaszLawrentiuk Zobacz posta
    " Gwarancja niby czteroletnia"
    Oczywiście popełniłem błąd gdyż chodziło mi o gwarancję 24miesięczną. Co do samych aku - ładują się normalnie w firmowej ładowarce Canona?

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Tak jest napisane na stronie.

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomaszLawrentiuk Zobacz posta
    Co sądzicie Panie i Panowie na temat aku firmy Delta?
    Pewien sprzedawca w Lublinie twierdzi że delty są na ogniwach GP. Ile w tym prawdy nie wiem, być może niektóre partie są faktycznie na GP, być może wszystkie. Coś w tym może być bo zamiennik GP mogłem mieć za 50zł(po cenach zakupu), a Delta powiedzmy 30zł. GP nie wziąłem bo nie dopłynęły, miałem wziąć Delty ale te również nie dotarły. musiałem coś wziąść by wrzucić w koszty. Były Phottixy titanum czy jakoś tak, wziąłem te.
    Na razie ciężko coś powiedzieć o nich bo używam dopiero m-c ale w niskich temperaturach doskonale dają sobie radę i nie zauważyłem niczego niepokojącego w porównaniu z oryginałem.
    Natomiast w trabancie 350D mam Maxcell i normalnie mam farta jak głupi albo coś bo aku maja spokojnie ponad 3 lata i latam głównie na nich, oryginał zakupiony w tamtym okresie już zaczyna mówić "nie", a maxcelle zachowują się prawie jak nowe z tym ze "prawie" nie robi wielkiej różnicy.
    Także marka marką ale zamiennik może być lepszy. Głupi przykład offtopowy z życia. Audi A6 pompa wody a na niej plastikowe kółko. rozleciało się raz, zmieniłem na oryginał, rozleciało się drugi raz, zamieniłem na zamiennik metalowy i mam spokój już 3 lata.
    Oby w bateriach było tak samo czego Wam i sobie życzę.
    pozdr.

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

mi tez padla ale dostalem nowa (reklamacja) i dziala dalej ba bardzo dobrze dziala. Oryginalnego aku uzywam tylko awaryjnie jak padnie zamiennik. Nie zauwazylem zeby trzymal krocej niz oryginal.

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

do 40tki miałem/mam 1 oryginał i od razu po paru dniach dokupiłem 2 zamienniki Fotoenergii (jak piszecie - żeby mnie nie zaskoczyło w gorach np) - co się okazało po 2 letnim uzytkowaniu - to Fotoenergie wytrzymują góra 100 klapnięć (zerkanie na LCD itp) na sztukę - co gorsza potrafią się same rozładowywać jak są w body :/

W pon kupuje Phottixa i dam znać
    GG: 559899

Dopiero zaczyna Awatar Bogdan60
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Polecam Deltę. Mam zamiennie z oryginałem (pół roku) i nie widzę różnicy.
    Kupiona w Jabbafoto 33zł + przesyłka. Używam z C500.:-D
    Mile widziane opinie zamienników użytkowników powyżej 1 roku.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Mamy wreszcie pewną różnorodność zamienników LP-E6 z chipem:
    Fotoenergia, Gold Photo, Phottix, Platinium ... Cena ok 85-100 zł a więc nie takie znów tanie.
    Czy ktoś ma już swoje typy w tym zakresie lub szczegolnie któryś odradza?
    Czy pokazują stopień naładowania i ładują się bez problemów z oryginalnej ładowarce?
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Strona 55 z 87 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów