Zobacz wyniki ankiety: Zamienniki

Głosujących
155. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 53 z 83 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 868

Wątek: Zamienniki baterii

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

chyba wszystkie akumulatory, kiedy sa nowe, maja dosc wysoka pojemnosc po naladowaniu.

roznica tkwi w tym, co z nich pozostaje po 12-18 miesiacach intensywnego uzytkowania. niektore zamienniki wtedy sa w zupelnosci uzyteczne, inne mozna sobie co najwyzej na przycisk do gazety wykorzystac.

tak ze... ocenianie na podstawie pierwszego cyklu pracy... do niczego nie prowadzi...

moj Phottix 511 to akumulator troche lepszy od zamiennikow za 30 PLN, ale tez wyraznie slabiej znoszacy miesiace niz Ansmanny albo Lenmary (chociaz akurat na ocene tych u mnie wczesnie, cho pol roku i mrozna zima przetrwaly bez zajakniecia)...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    roznica tkwi w tym, co z nich pozostaje po 12-18 miesiacach intensywnego uzytkowania. niektore zamienniki wtedy sa w zupelnosci uzyteczne, inne mozna sobie co najwyzej na przycisk do gazety wykorzystac.
    u mnie wygląda to tak:
    do 350 - miałem cztery zamienniki i jeden oryginał. Zamienniki dawno nie działają oryginał dalej działa. Kilka lat już minęło. (znaczy zamienniki dadzą się naładować i kilkanaście zdjęć da się na nich zrobić. Tyle że żeby zapełnić kartę musiałbym mieć worek zamienników)
    do 40 - jeden oryginał (działa) trzy zamienniki premium gold, każdy z nich znalazł już swoje miejsce spoczynku w koszu na śmieci. (Jeden z nich zrobił mi bardzo dużego psikusa - wyczerpał się oryginał, włożyłem zamiennik i po kilkunastu zdjęciach nie miałem już prądu. Plener się skończył przed czasem) Jeden zamiennik Hahnela działa i dobrze się ma.
    do 7 - nie bawiłem się już w kupowanie zamienników

Żeby nie było. Kiedyś twierdziłem że zamienniki są super bo działają tak samo a są duuuużo tańsze i że lepiej kupić dziesięć zamienników niż jeden oryginał. Czas trochę to zweryfikował i pokazał że dobre zamienniki wcale nie są takie tanie i za jeden oryginał można mieć dwa może trzy dobre zamienniki. A na te tanie zamienniki szkoda moich pieniędzy.
    Oczywiście ktoś może mieć całkiem inne zdanie i zamienniki mogą mu wystarczać. Mnie nie wystarczają i poza wyjątkiem hahnela (który był o połowę tańczy od oryginału) wszystkie szlag trafił.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

ja mam bardzo dobra opinie o Asmannie i poki co jestem zadowolony z Lenmara, chociaz pol roku to jeszcze za malo (nie dostaly nawet w tylek na upalach ), zeby sie wiazaco wypowiadac.

z drugiej strony - jesli sie te tansze zamienniki w miare regularnie wymienia, to tez nie bedzie jakiegos halo - przy 3 ponumerowanych sztukach chodzacych w rotacji (1,2,3,1,2,3) w zasadzie nie ma szans na przedwczesne zakonczenie dnia plenerowego.
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Do 350d mam bateryjkę "Batimex". Nie wiem kto to produkuje, bo Batimex chyba tylko tym handluje. Bateryjka ma ze 2 lata i idzie łeb w łeb z orginałem. Dzisiaj kupiłem Batimexa do 50d. Zobaczę co to warte i za jakiś czas coś o tym napiszę.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wracając do tematu zamiennika LP-E6 który jest waszym zdaniem lepszy Delta czy Phottix. Chodzi mi oczywiście o wersję z nowym chipem ( ładowanie w oryginalnej ładowarce i pokazywanie stanu w body )
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Oba to loteria. Albo się trafi, albo się nie trafi.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Oba to loteria. Albo się trafi, albo się nie trafi.
    Co dokladnie masz na myśli ? Ewentualnie co możesz polecic w rozsądnej cenie ? Potrzebuje pilnie kupić zapas do mojego 7D i nie mam rozeznania w tym modelu aku.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Konkret, że albo Ci się trafi dobry egzemplarz, albo - większe prawdopodobieństwo - się nie trafi. I wzorem wielu innych, którzy kupili te zamienniki, nowa oryginalna bateria będzie Cię kosztowała o cenę zamiennika więcej.
    Polecić mogę tylko oryginał. Ja kupowałem w B&H Photo w Stanach. Całkowity koszt zamknął się w granicach 180,00 pln.
    Nie daj się "namówić" na sprzedawane na e-aby tzw. OEM. Ani oryginalne, ani "jak oryginalne". Też, niestety, przećwiczyłem.

Jeśli chcesz koniecznie kupić nieoryginalną, kup najtańszą, możliwą, nawet bez chipa. Przynajmniej, nie będzie Cię tak potem serce bolało.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Hmm, prawie rok temu kupiłem zamiennik Delty, bez chipa (chipy weszły ok. miesiąca później). Oprócz tego, że nie znam stanu naładowania i muszę ładować w drugiej ładowarce, to jestem bardzo zadowolony

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Hmm, prawie rok temu kupiłem zamiennik Delty, bez chipa (chipy weszły ok. miesiąca później). Oprócz tego, że nie znam stanu naładowania i muszę ładować w drugiej ładowarce, to jestem bardzo zadowolony
    Właśnie chciałem uniknąć noszenia dwóch ładowarek a i brak informacji o stanie naładowania może być nieco kłopotliwy. Widzę jednak, że nie ma się co łaszczyć i trzeba uskładać kasę na drugi oryginał

Strona 53 z 83 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów