Mój phottix w 40D odmówił posłuszeństwa po 3 dniach od zakupu na sesjiszlak go trafił łącznie z zawieszeniem całego aparatu, ale POLECAM.
Tak
Nie
Mój phottix w 40D odmówił posłuszeństwa po 3 dniach od zakupu na sesjiszlak go trafił łącznie z zawieszeniem całego aparatu, ale POLECAM.
Ja uzywam Phottixa jako zamiennika BP511 i nie zauwazylem roznicy w czasie pracy, pracy w trudnych warunkach(a zime mamy konkretna) itd. A jesli nie widac roznicy...
Nawet jak ktos trafi walniety zamiennik to moze kupic sobie nowy, a nawet 2 i dalej jest do przodu z kasa.
z jednym wyjatkiem: nie jesli jest to akumulator, ktory musi dzialac, np. dlatego, ze ktos ma tylko 2 sztuki i jest w srodku 2-tygodniowych wakacji.
dlatego tez akumulatory dobrze jest kupowac na wiosne, kiedy jest za wczesnie na zagramaniczne wyjazdy, ale juz dostatecznie cieplo, zeby mialy szanse na kilka normalnych cykli ladowania-rozladowaniaa na wakacje jechac tylko po sprawdzeniu, ze ogniwo jest pewne.
to jest ogolny problem akumulatorow czy zwlaszcza kart pamieci - owszem, mozna wymienic, ale jak sie cos uwali z dala od domu, to nie jest wesolo... a juz zwlaszcza z karta pamieci![]()
Ja kupiłam zamiennik 400D pół roku temu i wbrew czarnowidztwu co po niektórych nadal robię normalną ilość zdjęć - no zobaczymy...
Ja mam już jakieś 1,5 roku zamiennik Bp511 Fotoenergia. I jak do tej pory za tą cenę (29 zł) trzyma się mega dobrze - spokojnie wytrzymuje 500 zdjęć.
jak czytam że ktoś robi na baterii 100 lub 200 zdjeć to mnie zdziwienie ogarnia.
Przeciętnie robię 700-1000 fot na baterii.
Kiedyś podczas fotografowania koncertu widziałem jak jakis fotograf po każdym pstryku oglądał każde zdjęcie na monitorze przez 15-30 sekund.
Ja się tak foci to mnie nie dziwi że akumulatory sa słabe.
Ja podglądu na monitorze używam sporadycznie i przeważnie jest wyłączony.
Kolega poprosił mnie o zakup jakiegoś aku do 7D. Kupiłem mu Phottixa TUTAJ. Zakup zrobiłem dokładnie tydzień temu wieczorem i dzisiaj odebrałem z poczty przesyłkę. Napiszę coś więcej jak aku zostanie przez niego przetestowane.
a różnią się czymś te Phottix-y czemu mają różne naklejki? Ww od http://allegro.pl/phottix-akumulator...97842457.html?
Też szukam zamiennika do 7d. Czy wszystkie potrzebują innej niż oryginalna ładowarki?