Zobacz wyniki ankiety: Zamienniki

Głosujących
155. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 45 z 83 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 868

Wątek: Zamienniki baterii

Mieszany widok

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

dokładnie, zawsze się tak może zdarzyć, dosyłaj i wymieniaj, jest bardzo nikła szansa, że z wymienionym będzie problem

Dopiero zaczyna Awatar pawel291
    Miasto
    Ruciane-Nida/Olsztyn

Domyślnie Phottix

Właśnie zamówiłem Phottixa do mojego 40D. W 400D wytrzymałość była podobna porównując oryginał z zamiennikiem. Po dwóch latach też nic się nie zmieniło, mam nadzieję, że tak będzie i tym razem.
    40D + BG-E2N + Tamron 17-50 f/2.8 + Helios 58 f/2.0 + wielki zapał

Dopiero zaczyna Awatar qbanez
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

A do mnie idzie już ponoć sprawny phottix - ciekawe czy z tym będzie wszystko ok... Tego zrypanego udało mi się zmierzyć miernikiem - nie daje on napięcia w ogóle... Zero volt. Co ciekawe po wyjęciu z pudełka aparat na nim działał (jedna kreska). Ładować się jednak nie chce i napięcie spadło do zera... Mam nadzieję, że z tym kolejnym będzie już gites.

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Ja trzymam się sprawdzonych zamienników. Pisze tu o firmie delta, miałem 2 szt w 400D. teraz 3 w 50D i najmniejszych problemów. Dlugo trzymaja nawet bez wyciągania z aparatu, wydajność podobna do orginału. Dodatkowa zaleta to taka że są tanie.

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie

No i jak Panowie po pierwszych mrozach i przymrozkach? Jak sprawują się delty i phottixy?
    Pytam bo muszę kupić kilka sztuk. Jak mówiłem wcześniej mogę mieć w dobrej cenie GP ale się zastanawiam czy te zamienniki nie będą lepsze, bo sporo zastrzeżeń i reklamacji jest na GP ostatnio w mojej firmie. Nie wiem czy trafiliśmy trefną partię czy jak. Rok temu wziąłem do lampy GP recyko i są spoko. Ostatnio do drugiej wziąłem zwykłe aqu GP i reklamowałem kilka razy. wiem że i energizer robi BP-511 ale ciężkie do dostania w Polsce, w Anglii są do wyrwania za 70zł.
    Więc jak z tymi deltami i phottixami? Pojawiły się jakieś problemy?
    pozdr.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbirr Zobacz posta
    ...bo sporo zastrzeżeń i reklamacji jest na GP ostatnio w mojej firmie...
    Jaki model GP?
    EOS + Speedlite

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Jaki model GP?
    Począwszy od zwykłych baterii, na akumulatorach kończąc. Jedynie na recyko ludzie nie narzekają.

Dopiero zaczyna Awatar kris81pl

Domyślnie

Ja używałem w Pentaxie zamienników Phottixa - jestem w pełni zadowolony po ok. 1 roku użytkowania.
    Teraz mam zamienniki Phottixa w 50D, działają, póki co wszystko ok.

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ja juz 2-3 rok smigam na Hahnel od
    http://allegro.pl/bp-511-514-canon-h...366850062.html
    tylko tu masz akurat HAMA, ale gw 5 lat.

Czego chcesz więcej ?

Domyślnie

Nigdy nie mów nigdy

Używałem zamiennika za 6 € do Canona 500 D przez rok, nie zauważyłem żadnej różnicy z oryginałem (chodziły zamiennie), ilość zdjęć z lampą i bez bardzo podobna.

Jest za to różnica w cenie i to często kilkukrotna. Oryginał najtaniej ok 35 €, zamiennik 6 x tańszy ... Nawet, gdyby chodził o połowę krócej, to i tak jest wtedy 3 x tańszy ...

Można się zarzynać na oryginałay lub nie kupować w ogóle, bo drogo, ale doszedłem do wniosku, że 6 € mnie nie zbawi, a zawsze mam drugą baterie w torbie, co nie raz mi się przydało. W tej cenie nawet i dwie można sobie spokojnie pozwolić.

Tak zresztą właśnie zrobiłem przesiadając się na następcę (inne baterie niestety) i nabyłem dwa zamienniki, na razie chodzą od początku bez żadnych problemów.

Pozdrawiam,

J.

Strona 45 z 83 PierwszyPierwszy ... 35434445464755 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów