Zobacz wyniki ankiety: Zamienniki

Głosujących
155. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 41 z 83 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 868

Wątek: Zamienniki baterii

Mieszany widok

Domyślnie

Najlepiej sprawdzają się wymienione w poprzednich postach markowe zamienniki. Trzy razy kupowałem baterie "najtańsze możliwe" (26 zł) do mojego 10D i dwa razy było ok., a raz bateria nie działała (wskazywała naładowanie, po czym rozładowywała się po 5-ciu zdjęciach)- ale została wymieniona na gwarancji i następna działa już bez zarzutu. Od pewnego czasu staram się jednak wybierać hahnela, hamę lub photixa- większa pewnośc w sumie niewiele drożej.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Z czystym sumieniem mogę polecic Phottix-a w wersji TITAN oraz aku DELTA digital.
    Obydwu używam i sprawują sie nienagannie.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna Awatar komw
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A czy ktoś probował zamienników Phottix dla 5d mark II? niestety w aparacie nie pokazuje stanu baterii, i nie można ładować w oryginalnej ładowarce. Jak sobie z tym radzicie?
    heat maps, web analytics, ab tests - moje najnowsze dzieło

Bywalec Awatar Jasper

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez komw Zobacz posta
    A czy ktoś probował zamienników Phottix dla 5d mark II? niestety w aparacie nie pokazuje stanu baterii, i nie można ładować w oryginalnej ładowarce. Jak sobie z tym radzicie?
    Chyba już ktoś pisał ale jeśli nie to tak: używałem, nie miałem problemów, w opisie było wytłumaczone co i jak należy robić czyli nie przejmować się wyświetlanym brakiem kompatybilności i nie ładować w oryginalnej ładowarce.
    Ostatnio pojawiły się jednak baterie z nowym chipem. Cena ok.100 zł. i zachowują się jak oryginał tzn pokazywany jest stan , pełna kompatybilność i pojemność jak w oryginale ( bo nie wierzę tym "zwiększonym"). Jak kupiłem tu:
    http://mega-pixel.iai-shop.com/produ...ladowania.html
    Wszystko jest ok. Działa jak oryginał.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Przed ważnymi imprezami ładuję, a generalnie zawsze mam 2 baterie zamienniki w gripie + oryginał w plecaku w razie czego. Więc zazwyczaj czekam aż się rozładują. Ktoś pisał, że można zrobić mixa jak się ma gripa. Wsadzić jedną oryginalną, a drugą zamiennik. Wtedy można zobaczyć jakie jest mniej więcej rozładowanie obu.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Witam

Nosze sie z zamiarem nabycia do swojego 1D2 zamiennika akumulatora. Po przejrzeniu kilkudziesieciu postow tutaj jedynym sensownym rozwiazaniem okazuje sie Phottix. Zatem szanowni.. warto nabyc Phottixa ? uzywa ktos z 1d2 ?
    http://allegro.pl/item1109231476_np_...k_ii_npe3.html

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ja po namiętnym przeczytaniu m.in. tego wątku zaryzykowałem i kupiłem do mojego 550d photttix-a i jestem bardzo zadowolony . raczej rzadko używam live view, dość często lampy wbudowanej, ale jak na razie większej różnicy w stosunku do oryginału nie widzę. jedyne czego pilnuje, to aby ładować dopiero po rozładowaniu...wyrobiłem sobie taki nawyk jeszcze z czasów kompakta i ja na razie sprawdza się - nigdy nie miałem jakichś ponadstandardowych problemów z zasilaniem

Bywalec Awatar bernard78
    Miasto
    Łask

Domyślnie

Osobiście od około 8 miesięcy do mojego 50D używam dwóch sztuk oryginalnych aku na przemian z "photixami titan"...
    te zamienniki nie odbiegają niczym od aku canona

teraz mam dylemat bo słyszałem, że jeżeli chodzi o 7D to sprawa przedstawia się inaczej...
    proszę o jakieś opinie :-D
    Canon 7D mk II + TAMRON 17-50 2.8 VC + C24-105 4 L IS + C70-200 2.8LIS + SIGMA 100-300/4 DG + SIGMA 50/1.4 EX DG + 50/1.8II + SIGMA x1.4 APO + Manfrotto 055XPROB + Manfrotto 804RC2
    SZUKAJKA Canon-Board

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    ja po namiętnym przeczytaniu m.in. tego wątku zaryzykowałem i kupiłem do mojego 550d photttix-a i jestem bardzo zadowolony . raczej rzadko używam live view, dość często lampy wbudowanej, ale jak na razie większej różnicy w stosunku do oryginału nie widzę. jedyne czego pilnuje, to aby ładować dopiero po rozładowaniu...wyrobiłem sobie taki nawyk jeszcze z czasów kompakta i ja na razie sprawdza się - nigdy nie miałem jakichś ponadstandardowych problemów z zasilaniem
    Witam,
    stan baterii itp pokazuje normalnie ? ładuje się w oryginalnej ładowarce ?

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cypher Zobacz posta
    Witam,
    stan baterii itp pokazuje normalnie ? ładuje się w oryginalnej ładowarce ?
    Wszystko tak jak napisałeś w najlepszym porządku, kupowałem na Alle...., a konkretnie http://allegro.pl/akumulator-phottix...280803653.html

Strona 41 z 83 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów