Zobacz wyniki ankiety: Zamienniki

Głosujących
154. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 868

Wątek: Zamienniki baterii

Widok wątkowy

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Postaw się od strony marketoidów Canona:
    - jedna bateria LP-E6 wystarcza na ok 1000 zdjęć
    - baterię a nawet kilka baterii można naładować w ciągu nocy
    - czy amator robi więcej niż tysiąc zdjęć na dzień?
    - ergo - do amatorskiego użytku wystarczy jedna bateria, ergo większej ilości baterii potrzebuje tylko profesjonalista a profesjonalistę stać na zapłacenie takiej kwoty za baterię bo mu się po prostu zwróci.

Tak więc w swoim narzekaniu na cenę po pierwsze zastanów się czy na pewno aż tyle baterii Ci potrzebne, a jeśli tak to ciesz się, bo Canon uważa Cię za profesjonalistę.
    Jeśli nim nie jesteś to może jednak nie jest potrzebne Ci tyle baterii, skoro Cię na nie nie stać?
    1000 na jednej nigdy mi się nie udało, nie próbowałem liczyć ale nie pamiętam, żebym zrobił więcej niż jedną kartę na baterii czyli kilkaset góra. Być może gdyby mniej używać wyświetlacza do przeglądania itp. to byłoby więcej.

Masz rację, że dwie spokojnie by mi wystarczyły. Na jednej też da się na upartego wyżyć ale trzeba non stop sprawdzać poziom naładowania i w zasadzie na jakimś wyjeździe czy urlopie gdzie robi się dużo zdjęć codziennie wieczorem ją doładowywać po to żeby się nie okazało w połowie następnego dnia, że bateria zdechła. W efekcie przy jednej trzeba ją utrzymywać praktycznie w stanie maksymalnego naładowania co zmniejsza trwałość baterii Li-Ion.

Cztery to już pewien luksus (szczególnie biorąc pod uwagę cenę oryginałów gdyby takie użyć) ale problem ładowania zmniejsza się jeszcze bardziej co w przypadku niektórych wyjazdów w przeszłości znacznie ułatwiło mi życie no i dlatego teraz też mam cztery.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Matsunami Zobacz posta
    Kupiłem akumulator Phottixa do 5DmkII i nie dość że nie ma komunikacji z aparatem to jeszcze nie mogę go teraz wyjąć :[
    O to dziwne, mój co do wymiarów niczym się nie różni od oryginału, wyjmuje się i wkłada tak samo dobrze jak oryginał. Nawet dekielek w komplecie ma takie same napisy jak oryginał choć ma nieco ciemniejszy kolor.
    Ostatnio edytowane przez klosz007 ; 16-03-2010 o 23:09 Powód: Automerged Doublepost

7D + C10-22 + C17-55 + C70-300 + C100L macro + 580EX II + BG-E7

Uprawnienia umieszczania postów