1000 na jednej nigdy mi się nie udało, nie próbowałem liczyć ale nie pamiętam, żebym zrobił więcej niż jedną kartę na baterii czyli kilkaset góra. Być może gdyby mniej używać wyświetlacza do przeglądania itp. to byłoby więcej.
Masz rację, że dwie spokojnie by mi wystarczyły. Na jednej też da się na upartego wyżyć ale trzeba non stop sprawdzać poziom naładowania i w zasadzie na jakimś wyjeździe czy urlopie gdzie robi się dużo zdjęć codziennie wieczorem ją doładowywać po to żeby się nie okazało w połowie następnego dnia, że bateria zdechła. W efekcie przy jednej trzeba ją utrzymywać praktycznie w stanie maksymalnego naładowania co zmniejsza trwałość baterii Li-Ion.
Cztery to już pewien luksus (szczególnie biorąc pod uwagę cenę oryginałów gdyby takie użyć) ale problem ładowania zmniejsza się jeszcze bardziej co w przypadku niektórych wyjazdów w przeszłości znacznie ułatwiło mi życie no i dlatego teraz też mam cztery.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
O to dziwne, mój co do wymiarów niczym się nie różni od oryginału, wyjmuje się i wkłada tak samo dobrze jak oryginał. Nawet dekielek w komplecie ma takie same napisy jak oryginał choć ma nieco ciemniejszy kolor.