Zobacz wyniki ankiety: Zamienniki

Głosujących
154. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 34 z 83 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 868

Wątek: Zamienniki baterii

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    pisałem na górze-po prawo oryginał-po lewo podróbka-wtedy widac stan na menu głównym
    a to ciekawe bo u mnie jest odwrotnie. po lewej oryginał, a po prawej phottix

@siudym - jak będziesz miał 2 podróby to nie będziesz widział stanu naładowania, będzie cały czas pusta bateria migać. Albo oryginał + podróba i wtedy aparat pokazuje Ci zbiorczy stan naładowania duetu(jeżeli odpowiednio włożysz akku) albo oba oryginały - wtedy będziesz miał wgląd do każdego akku osobno ale jestem prawie przekonany, że ich stan będzie równy, więc to się może przydać jedynie jak włożysz do puchy 2 w różnym stopniu naładowane akku.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

co prawda nie mam oryginalnego drugiego akku ale menu wygląda normalnie (znaczy pokazuje obie komory i jedną jako pustą-brak danych)
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Czy dobrze rozumeim? Jeżeli do aparatu wsadze akumulatorek delty czy inny zamiennik to aparat nie bedzie mi pokazywał niektórych danych?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Czy dobrze rozumeim? Jeżeli do aparatu wsadze akumulatorek delty czy inny zamiennik to aparat nie bedzie mi pokazywał niektórych danych?
    nie będzie "widział" akumulatora - nie będziesz miał dokładnych danych o naładowaniu i ilości zrobionych zdjęć
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Majac zamiennik beda problem np przy kreceniu filmow. pojawiac sie beda biale paski od czasu do czasu - bolaca sprawa. po za tym orginal ma wiele wieksza zywotnosc!! mysle ze warto kupic orginalny ktory pozyje 2-3 lata i sie nie zużyje niz kupic podrobe ktora padnie po pol roku (z doswiadczenia wiem).
    a jednak jak ktos wywala 10 kół na sprzet to czy nie boi sie wkladac no name'a do takiego sprzetu? Ja osobiscie cholernie sie boje.
    www.mkonopka.pl

5d2 + Ls + 580ex II,

Zablokowany

Domyślnie

no właśnie -jak działa ten system identyfikacji i podawania ilości zdjęć jak miesza się aku-oczywiście chodzi o oryginały-i jak stosuje się w danej chwili oba

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dziwna sprawa ale mam alpha i dwa org aku - nalicza mi jeden majac oba w srodku....
    http://canon-board.info/showthread.p...d=1#post748708

:/

Dopiero zaczyna Awatar fotomate
    Miasto
    Polska Północna

Domyślnie

oryginalny LP-E6 kosztuje już poniżej 250 zł. Chyba nie warto oszczędzać na czymś tak ważnym jak bateria. Mimo iż zamiennik też działa, to raczej nie chciałbym nosić ze sobą dwóch ładowarek

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

nie wiem jak to jest w przypadku aku do 5D, ale ja do swojego 30D uzywam z powodzeniem od 2 lat zamienniki phottix'a i bardzo je sobie chwale.
    zero problemow z ladowaniem, czy wskaznikiem poziomu naladowania w aparacie.
    robie okolo tysiaca zdjec na obu.
    zaloze sie ze z zamiennikami 5D bedzie podobnie i nie widze zadnego sensu kupowac obrzydliwie drogi oryginal canona.
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Bywalec Awatar radioel
    Miasto
    Elblag

Domyślnie

Ja też będę szedł w zamienniki... są sprawdzone! Filmów i tak nie kręcę więc skoro nie widać różnicy po co przepłacać
    5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200 wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.

Strona 34 z 83 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów