Zobacz wyniki ankiety: Zamienniki

Głosujących
155. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 21 z 83 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 868

Wątek: Zamienniki baterii

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

Moja druga nieudana przygoda z Premium Gold, tym razem o wiele krótsza.
    Skusiłem się bo akurat nie mogłem znaleźć w Wawie GP które planowałem kupić.
    Ładowało się to aku około 40 min co już było podejrzane, no i niestety po 60-70 zdjęciach zabrakło prądu
    Na szczęście udało mi się w sklepie ten akumulator zwrócić, skorzystałem z opcji zwrotu kasy i to by było na tyle moich przygód z tanimi aku.

Pozdrawiam
    C - lustra, szkła i błysk

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popi Zobacz posta
    ... warto wziac zamiennik hamy za 80zeta bo jest ponad 2 razy tanszy a jakosciowo taki sam moim zdaniem ...
    Lub w podobnej cenie ogniwa GP, jakościowo dużo lepsze niż ogniwa firmy Hama.
    EOS + Speedlite

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Opis z jednej aukcji zamiennika ;-)

# Fabrycznie nowa, wysokiej jakości bateria litowo-jonowa 4400 mAh
    # Bardzo duża pojemność, najlepsze japońskie ogniwa.
    # Z tą bateria zrobisz okolo 20% wiecej zdjęć niz z oryginalną.

Kurde 20% więcej od 1390mAh to wedle moich skomplikowanych obliczeń 1668mAh a nie 4400 ;-) Ale dobrze że chociaż gość świadomie (lub nie świadomie) przyznaje się jak bardzo kłamie pisząc 4400 ;-)

Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milinet Zobacz posta
    # Fabrycznie nowa, wysokiej jakości bateria litowo-jonowa 4400 mAh
    Takie ogniwa owszem mają taką pojemność ... ale na naklejce. Jeżeli jego zmierzona pojemność wyniosła by 1/4 wartości deklarowanej przez producenta (i utrzymywana była by stale) byłby to niewątpliwie "wielki sukces" tego ogniwa.
    EOS + Speedlite

Domyślnie

hahnel. dobre, z gwarancja, cenowo przyzwoite (z pamieci jakies 2/3 ceny canonow). uzywalem w nikonie, uzywam w canonie i daja rade.

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Czy nie ma problemu z łączeniem w gripie (BG-E4) baterii C z odpowiednikem ? Chcę kupić Hahnela 1500 mAh .

Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrr Zobacz posta
    Czy nie ma problemu z łączeniem w gripie (BG-E4) baterii C z odpowiednikem ? Chcę kupić Hahnela 1500 mAh .
    Żadnego. Czy to w gripie umieścisz dwa oryginały, dwa zamienniki czy też zamiennik i oryginał aparat będzie działał tak samo.
    EOS + Speedlite

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

thx.pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A ja dzisiaj miałem przygodę z zamiennikami. Nazwy firmy nie pomnę, mają już ze dwa lata. Sprawowały się bez zarzutu. Aż tu dzisiaj zamienniki, świeżo naładowane, wiezione wczoraj w bagażniku (upał) okazują się rozładowane puste... Również ładowany akumulator oryginalny całe szczęście zadziałał i wystarczył. Taka przygoda... Pojemność zatem pojemnością, te zamienniki dotąd chwaliłem sobie a tu taki zonk.

Przebadam tę sprawę dokładniej w najbliższych dniach. Może to po prostu zbieg okoliczności. Ale żeby padły katastrofalnie na raz oba posiadane przeze mnie zamienniki jednocześnie... Wygląda jakby w podwyższonej temp. miały bardzo duże samorozładowanie.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uzależniony

Domyślnie

Ja właśnie kupiłem na allegro zamiennik MaxxPower od Kompu-tel, cena z wysyłką 33zł, 1 rok gwarancji i dołączony paragon. Bateria Li-poly o pojemności ekhmm ekhmm 2500mAh
    Sklep handluje głównie bateriami także, mam nadzieję, wiedzą co sprzedają.
    Jeśli, odpukać, padnie to dam znać jak wyglądała 'naprawa' gwarancyjna.

Strona 21 z 83 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów