Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: 580 ex II - wszystkie akcesoria -propozycje/ opinie/ rady

Widok wątkowy

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Killer_one Zobacz posta
    Przepraszam, ale to jakaś paranoja.

Chcesz kupić dość kosztowny zestawElinchroma z wbudowanymi odbiornikami Skyport (a więc średnia/górna półka) i kombinujesz do tego Phottixy 04 o których już od dawna wiadomo, że są zawodne jak cholera...

Do tego stopnia, że z trzypaku w sklepie odpalał co najwyżej jeden. I to nie zawsze ten sam.

Skyporty dadzą się podłączyć do lampy aparatowej, ale synchro będzie standardowe - 1/160 - 1/250. I zapomnij o sterowaniu TTL-em z aparatu.

Albo kupisz któryś z lepszych chińczyków (602, 332) tylko po diabła ci wówczas kosztowne lampy studyjne z wbudowanymi odbiornikami systemowymi?...

Maver dzieki za rady, a co do powyzszego posta to juz wyjasniam .

Juz wiele postow wczesniej zostalo ustalone ze phottix odpada, i jesli juz to tylko ten zestaw wchodzi w gre

http://allegro.pl/item1055842407_yon..._do_canon.html

a wiec ten o ktorym piszesz .

Szczerze to juz nie wiem co wybrac, lampy chcialem na juz praktycznie juz mialem kupowac ,juz na 100% bylem zdecydowany na ten zestaw elinchroma podany w temacie ale najpierw kupilem 580-ke bo przedluzylo sie z dostepem miejsca na ulokowanie tych lamp , troche sie pozmienialo w miedzyczasie dla tego chce sie z zakupem lamp troche wstrzymac, a na razie pokupowac do 580-ki akcesoria umozliwiajace mi uzywanie jej poza aparatem wraz z akcesoriami.

I teraz to juz szczerze mowiac nie wiem czy z elinchroma nie zrezygnuje pozniej bo po pierwsze

wychodzi na to ze z polaczeniem tego zestawu z lampa to nie takie proste i tylko dodatkowe koszta , a dwa jesli mam kupowac ta przystawke do 580-ki umozliwiajaca montowanie akcesoriow bowensa, i kupowac te akcesoria a nie miec mozliwosci podpiecia ich pod lampy blyskowe to tez kolejny problem .
    Posiadajac juz wyzwalanie yongnuo oraz mocowanie i akcesoria pod bowensa, to chyba najlogiczniejsze by bylo dokupienie pozniej nawet pojedynczo lamp bowensa i dodatkowych odbiornikow .
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    edit

nie chce pozniej dwa razy placic, albo wydac wczesniej na marne pieniadze dla tego sie chce dowiedziec jaka mozliwosc takiego polaczenia bylaby najlepsza .
    Czy moze lepiej w przyszlosci tej 580 ex II w cale nie laczyc z zestawem tylko dokupic 3-cia tansza lampe ewentualnie ??
    chociaz to i tak zapewne w przypadku elkinchroma byloby newykonalne, w innych juz predzej
    Ostatnio edytowane przez bandit ; 05-06-2010 o 00:56 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów