Maver dzieki za rady, a co do powyzszego posta to juz wyjasniam .
Juz wiele postow wczesniej zostalo ustalone ze phottix odpada, i jesli juz to tylko ten zestaw wchodzi w gre
http://allegro.pl/item1055842407_yon..._do_canon.html
a wiec ten o ktorym piszesz .
Szczerze to juz nie wiem co wybrac, lampy chcialem na juz praktycznie juz mialem kupowac ,juz na 100% bylem zdecydowany na ten zestaw elinchroma podany w temacie ale najpierw kupilem 580-ke bo przedluzylo sie z dostepem miejsca na ulokowanie tych lamp , troche sie pozmienialo w miedzyczasie dla tego chce sie z zakupem lamp troche wstrzymac, a na razie pokupowac do 580-ki akcesoria umozliwiajace mi uzywanie jej poza aparatem wraz z akcesoriami.
I teraz to juz szczerze mowiac nie wiem czy z elinchroma nie zrezygnuje pozniej bo po pierwsze
wychodzi na to ze z polaczeniem tego zestawu z lampa to nie takie proste i tylko dodatkowe koszta , a dwa jesli mam kupowac ta przystawke do 580-ki umozliwiajaca montowanie akcesoriow bowensa, i kupowac te akcesoria a nie miec mozliwosci podpiecia ich pod lampy blyskowe to tez kolejny problem .
Posiadajac juz wyzwalanie yongnuo oraz mocowanie i akcesoria pod bowensa, to chyba najlogiczniejsze by bylo dokupienie pozniej nawet pojedynczo lamp bowensa i dodatkowych odbiornikow .
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
edit
nie chce pozniej dwa razy placic, albo wydac wczesniej na marne pieniadze dla tego sie chce dowiedziec jaka mozliwosc takiego polaczenia bylaby najlepsza .
Czy moze lepiej w przyszlosci tej 580 ex II w cale nie laczyc z zestawem tylko dokupic 3-cia tansza lampe ewentualnie ??
chociaz to i tak zapewne w przypadku elkinchroma byloby newykonalne, w innych juz predzej