Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Nowy databank na polskim rynku

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dom3k
    Mysle, ze to interesujacy produkt, choc jego wykorzystanie jako Image Tank to raczej funkcja uboczna. Szczegolnie ciekawie wyglada mozliwosc odtwarzania na telewizorze filmow. Bylbym bardzo zdziwiony gdyby dzialalo to poprawnie, zwazywszy na cene. Dekodowanie obrazu video wymaga silnego procesora. Do tego dochodza rozne wersje kodekow. Nawet stacjonarne odtwarzacze DivX nie radza sobie z tym w pelni zadowalajaco.

Wyswietlanie na telewizorze zdjec to fajna sprawa. W podrozy, gdzie uzywa sie ImageTankow duzo latwiej znalezc telewizor z odpowiednim zlaczem niz komputer z USB. Sam uzywam Welland OTG, gdzie nie mam mozliwosci sprawdzenia, czy operacja kopiowania powiodla sie. Majac ta obudowe i telewizor moglbym to zrobic. Dlatego nie odrzucalbym tej obudowy od razu tylko zastanowil sie, czy wykorzystywalbym wiecej niz jedna z jego funkcji oraz poczekal na jakis rzetelny test mozliwosci tego urzadzenia.

D.
    biorąc pod uwagę jakość urządzenia, im mniej funkcji tym lepiej, a w moim wypadku przeglądanie gdzieś na telewizorze zdjęc zrobionych wcześniej to nieporozumienie, zwłaszcza, że zazwyczaj nie mam nigdzie pod reką telewizora...

ale jest i coś takiego

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=70459552
    Ostatnio edytowane przez Tytus ; 02-11-2005 o 13:45

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    Fajne. Jak dla mnie wada jest wbudowany akumulator oraz fakt, ze po podlaczeniu do komputera nie jest zasilany przez zlacze USB, tylko nadal z wbudowanej baterii. Tylko, ze ja swojego Wallanda OTG wykorzystuje glownie jako przenosny dysk twardy...

D.

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dom3k
    Fajne. Jak dla mnie wada jest wbudowany akumulator oraz fakt, ze po podlaczeniu do komputera nie jest zasilany przez zlacze USB, tylko nadal z wbudowanej baterii. Tylko, ze ja swojego Wallanda OTG wykorzystuje glownie jako przenosny dysk twardy...

D.
    a da się twardego 2,5" zasilać przez USB???

Coś już napisał
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Tak. Mam dwie obudowy (tylko obudowy, zadne banki itp.) ktore zasilanie czerpia tylko z gniazda USB.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tak. Ale nie nalezy przesadzac z pojemnoscia dysku twardego. Ja z dobrym skutkiem zasilam w ten sposob dwa dyski 40GB. 80GB juz bym sie bal. W mojej obudowie w takim przypadku przewidziano drugi kabelek z jednej strony zaopatrzonym we wtyczke do portu USB, z drugiej wtyk go gniazdka zasilania w obudowie. Czyli obudowa moze pobierac zasilanie z dwoch gniazdek USB jednoczesnie. Zaznaczam jednak, ze przy dysku 40GB nie ma takiej potrzeby.

D.

Uprawnienia umieszczania postów