-
Pełne uzależnienie
Niech ten wątek się na coś konkretnego przyda... 
W przeciwieństwie do autora wątku uważam, że oryginalny dekielek nie jest najszczęśliwszym rozwiązaniem, kiedy próbujemy go założyć lub zdjąć przy zamocowanej osłonie przeciwsłonecznej. Dużo lepiej zachowują się dekielki typu "Tamron" z możliwością włożenia palców w uchwyty w środku dekielka, niż na jego okręgu.
Kupiłem dekielek Matin 77 mm do 24-70L, jako, że świetnie się sprawdza podobny na 70-200/4 (po zeszlifowaniu napisu Made in Korea). No i tu problem, bo przednia soczewka w 24-70L dość mocno wystaje i dekielek opiera się na niej w sposób uniemożliwiający prawidłowe użytkowanie (nawet po ew. zeszlifowaniu napisu Made in Korea
)
Pytanie konkretne: Jaki tego typu dekielek nie będzie miał "funkcji" opierania się na przedniej soczewce 24-70L? Czy w ogóle taki istnieje?
Nie mam ochoty testować wszystkich dostępnych na rynku dekielków, dlatego uprzejmie proszę szanowne koleżanki i kolegów o pomoc.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A może ktoś gdzieś widział coś w rodzaju przedłużenia gwintu 77 mm - za zasadzie z jednej strony częśc żeńska, z drugiej męska tego samego gwintu ?
Ostatnio edytowane przez dinderi ; 28-05-2010 o 10:01
Powód: Automerged Doublepost
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Uprawnienia umieszczania postów