Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 32 z 32

Wątek: Jak traktuje się fotografów na świecie?

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Costus
    Co prawda byłem tam kilka ładnych lat temu ale wtedy obowiązywał tylko zakaz robienia zdjeć z lampą w muzeum. Podobnie było w Dolinie Królów - zakaz ale tylko z lampą w grobowcach. Oczywiście - jak ktos napisał - za symboliczny dowód wdzięczności można wszystko załatwić.
    Z innych krajów - chyba nie zauwazyłem:
    - Majorka - przepiekna wyspa i wymarzony plener do zdjęć. Ludzie - oczywiście pełna Europa
    - Tunezja - chyba się nie przewinęła w żadnym watku. Za ciekawsze ujęcia (ludzi) niestety trzeba prawie zawsze coś zapłacić
    - Wyspy Kanaryjskie - znam 4 wyspy: Gran Canarię, Teneryfe, Lanzarotte i Fuertawenturę. Każda z nich jest na swój sposób niesamowita - np. Gran canaria z widoczkami jakby marsjańskimi, Lanzarotta - czerń i wulkany, Fuertawentura - z białymi dziewiczymi piaskowymi plażami jakich nidzie chyba nie widziałem. Ludzie baaaaardzo pozytwyni i baaardzo europejscy
    - Dominikana - (chyba nikt o niej nie pisał) pełna egzotyka. Bardzo przyjaźni ludzie i bardzo chętnie pozujący do zdjęć.

Ja najbardziej chyba byłem zachwycony Kubą - tu zadne słowa tego nie oddadzą. Ludzie bez problemów pozujący do zdjęć ale - z ciekawszymi ujęciami niestety trzeba liczyć się z tym że trzeba co najmniej z tego baksa :razz: "wyskoczyć". Trzeba to po prostu zobaczyć i .... uwiecznić póki jeszcze Tam jest tak jak jest.
    Zachwyciła mnie też Szwajcaria ..... Jest przepiękna - Muflon zazdroszczę Ci tych widoków ... :razz:
    Niestety od zeszłego roku nie wolno robić żadnych zdjęć w Muzeum Kairskim i nie ma znaczenia czy używasz do tego lampy czy też nie. Przy wejściach są wykrywacze metalu a ochrona sprawdza bardzo dokładnie torby i plecaki. Nawet gdyby jakimś cudem udało ci się przemycić niewielki aparat to marne szanse na fotki bo bardzo pilnują i w sytuacji gdy cię "nakryją" mają prawo zabrać sprzęt. Co do Doliny Królów sytuacja podobna na zewnątrz owszem - w grobowcach całkowity zakaz. Chyba że się dogadasz ze strażnikiem ( w grobowcu na dole jest tylko jeden).
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Bywalec Awatar Costus
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01
    Niestety od zeszłego roku nie wolno robić żadnych zdjęć w Muzeum Kairskim i nie ma znaczenia czy używasz do tego lampy czy też nie. Przy wejściach są wykrywacze metalu a ochrona sprawdza bardzo dokładnie torby i plecaki. Nawet gdyby jakimś cudem udało ci się przemycić niewielki aparat to marne szanse na fotki bo bardzo pilnują i w sytuacji gdy cię "nakryją" mają prawo zabrać sprzęt. Co do Doliny Królów sytuacja podobna na zewnątrz owszem - w grobowcach całkowity zakaz. Chyba że się dogadasz ze strażnikiem ( w grobowcu na dole jest tylko jeden).
    No to udało mi sie jeszcze trochę popstrykać za dobrych czasów :smile:
    ...kto w sercu nosi zieloną gałązkę, może być pewny,
    że wcześniej czy później siądzie na niej ptak śpiewający...

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów