teoretycznie - w praktyce, po co ci taka matryca? jakie formatow nie mozesz zrobic a ich potrzebujesz w przypadku 6mpix.. nie mowiac juz o 8?Zamieszczone przez pn_
myslalem ze wypiszesz to co naprawde daje kopa w tylek 20'tce.. roznica pomiedzy 8 a 10mpix jest zadna.. a juz napewno mniejsza niz 6 a 8.. a przeciez w argumentacji uzytkownikow D70 i D50 matryca 8-milionowa w canonach jest bez sensu bo to i tak niewiele roznilo sie od 6.. a teraz nagle 10 a 8 to wieeelka roznica
roznice widze taka ze RAWy beda wiecej wazyc i trzeba bedzie kompa upgradowac zeby sie nie przypychal..
zdjecia robie swiadomie - jestem w stanie sprawdzic jak mam ustawiony aparat przed rozpoczecie fotografowania.. ale jak z fotografa **** i mysli czort wie o czym to nie ma sie co dziwic ze bez tego obejsc sie nie bedzie umial..Zamieszczone przez pn_
moze i mniej czasu zajmuje zerkniecie do wizjera niz nacisniecie przycisku iso.. ale zerkniecie w dol drabinki rozprasza tak samo, jak wcisniecie przycisku.. wiec moim zdaniem obecnosci info o ISO to nie plus.. no ale skoro wszyscy mowia ze plus, to pewnie tak jest tylko ja sie nie znam
przeciez napisalem - poza uszczelnieniem, ktorego i tak malo kto wykorzysta.. bo np. Ty.. rozumiem ze bez tego straciles tysiac piencet sto dziwiencet niezapomnianych kadrow?Zamieszczone przez pn_
no nie zapominaj tez, ze aby puszka byla szczelna musisz kupic szczelny obiektyw.. a kurz na matrycy i tak bedzie w momencie zmiany obiektywu
no ale czepiam sie - jest to + o ktorym wspomnialem sam..
znasz specyfikacje 20D?Zamieszczone przez pn_
![]()
wytlumacz, po co mi to? co to da?Zamieszczone przez pn_
j.w.Zamieszczone przez pn_
ok - obecnie standardZamieszczone przez pn_
po co mi to? nie uzywamZamieszczone przez pn_
dzieki spotowi zaczniesz robic lepsze zdjecia? sama jego obecnosc nie gwarantuje ci lepiej naswietlonych fotek.. uzywanie spota jest trudniejsze niz matrycy czy centralnie wazonegoZamieszczone przez pn_
poza tym, dlaczego nie chwali nikt 1005polowego pomiaru swiatla.. tylko prymitywny spot? po prostu podajesz to co wygodniej podac.. a nie to co jest naprawde wazne - a takich rzeczy jest niewiele
jaja sobie robisz? pytalem o plusy, a nie wypisywanie wszystkiego co popadnie..Zamieszczone przez pn_
sprobuj uzyc taniego accu z allegro.. aaa.. nie uzyjesz, bo nie bedzie dzialacZamieszczone przez pn_
![]()
nie mierzalne - wiec bzduraZamieszczone przez pn_
Niektore parametry wynikaja z tego iz czas leci i po prostu trzeba cos dac zeby nie wypasc z rynku.. zreszta malo brakowalo.. bo jeszcze rok czekania i pewnie ludzie by sie zaczeli przesiadac na 50D ktory bylby nastepca 30D
zapewne jeszcze dwa dni temu czytali bysmy jeszcze o super ukladzie AF i wieeeelkim wizjerze.. ale nagle okazuje sie ze nie sa to takie rewelacje.. wiec znikaja z plusow i staja sie standardem.. ktory wyciagniety bedzie przy innej okazji![]()