Pokaż wyniki od 1 do 10 z 244

Wątek: Nikon D200 - oficjalnie!!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Il fuoco
    a mnie sie d200 podoba. jakbym nie byl od Canona to pewnie bym go bral.
    przecież to jest strasznie naiwne podejście. W lutym na PMA Canon pokaże 30D i co, znowu byś zmieniał? I tak w kółko.. W dodatku do tej pory to Nikon raczej nie zachęcał klientów, no chyba że następne body do wyboru chcesz mieć za 4 lata.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

zobaczymy czy to prawda, ale wygląda na to, że D200 będzie produkowany w Tajlandii :-o Dla mnie to nie ma znaczenia, jeśli tylko potrafią zapewnić odpowiednią jakość, ale nie wiem jak to przeżyją fanatycy tej marki. Zresztą już można poczytać w załączonym wątku, jak nagle miejsce produkcji straciło na znaczeniu, jeśli tylko jest to jedyna metoda aby dostać swoją zabawkę No właśnie, bo chodzi o to, żeby w ogóle ją mieć po tylu latach, choćby i z Tajlandii..

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=15689302
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    zobaczymy czy to prawda, ale wygląda na to, że D200 będzie produkowany w Tajlandii :-o Dla mnie to nie ma znaczenia, jeśli tylko potrafią zapewnić odpowiednią jakość, ale nie wiem jak to przeżyją fanatycy tej marki. Zresztą już można poczytać w załączonym wątku, jak nagle miejsce produkcji straciło na znaczeniu, jeśli tylko jest to jedyna metoda aby dostać swoją zabawkę No właśnie, bo chodzi o to, żeby w ogóle ją mieć po tylu latach, choćby i z Tajlandii..

A cos Ty taki sfrustrowany? Masz dosyc dobry aparat jak widze w stopce, a przezyc nie mozesz niczego, co sie u zolto-czarnych dzieje.

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    A cos Ty taki sfrustrowany? Masz dosyc dobry aparat jak widze w stopce, a przezyc nie mozesz niczego, co sie u zolto-czarnych dzieje.
    To jest ciekawe ze czlowiek nie do konca przestudiowal instrukcjie a tu juz nastepnymi nowosciami go bombarduja i ja sie z tego ciesze , cos sie dzieje narescie technologia cyfrowa zaczela przewyzszac analogowa i mysle ze juz niedlugo cenowo . Moim nastepnym bedzi epuszka FF z 22milionami ale za jakies 2 lata , jak narazie jeszcze nieochlonolem obrazami 30x45 z mojejgo canonka
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman

w tej wytwórni robiony jest chyba i d70, d70s, d50 .. na spód idzie zaś nalepka "made in Japan". Gdzieś na forum Nikona (chyba) był link do artykułu opisującego tę fabrykę
    Pozdrawiam
    Marek

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarekC
    w tej wytwórni robiony jest chyba i d70, d70s, d50 .. na spód idzie zaś nalepka "made in Japan".
    Twoje wiadomosci mijaja sie z prawda, na wszystkich D70 i D50 na rynku niemieckim jest jak byk napisane "Made in Thailand".

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Twoje wiadomosci mijaja sie z prawda, na wszystkich D70 i D50 na rynku niemieckim jest jak byk napisane "Made in Thailand".
    To dziwne, bo na body kumpla z Monachium jest jak byk "made in Japan".. pomylili nalepki?
    Miałem w ręku, specjalnie zwróciłem na to uwagę, bo było to po przeczytaniu artykułu o nowej fabryce Nikona.
    Sebek sprzęt kupił w DE
    Pozdrawiam
    Marek

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarekC
    To dziwne, bo na body kumpla z Monachium jest jak byk "made in Japan".. pomylili nalepki?
    Miałem w ręku, specjalnie zwróciłem na to uwagę, bo było to po przeczytaniu artykułu o nowej fabryce Nikona.
    Sebek sprzęt kupił w DE
    To mial szczescie, ja jeszcze made in japan nie widzialem tutaj.

PS. Kit Nikkor 18-55 to beznadzieja, tu sie musze zgodzic z Toba w calej rozciaglosci (tak odnosnie innego postu).

Co wiecej, mam wlasnie od kilku dni w reku Nikkor 24-120 VR. VR to fajna sprawa, ale samo szklo bardzo kiepskie, nieostre. Ogromna roznica w porownaniu chocby do kita Nikkor 18-7- DX (skadinad bardzo udanego).

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

To mial szczescie, ja jeszcze made in japan nie widzialem tutaj.
    A na czym niby jego "szczęście" ma polegać ?? Chyba nie wierzysz w to że jego d70 był wykonany w Japonii
    Pozdrawiam
    Marek

Uprawnienia umieszczania postów