Odrobina obiektywizmuten D200 kosztuje połowę tego co 5D i tylko ciut więcej od 20D więc raczej z 20D go porównujmy.
Odrobina obiektywizmuten D200 kosztuje połowę tego co 5D i tylko ciut więcej od 20D więc raczej z 20D go porównujmy.
Parametry ma lepsze od 20D niezaprzeczalnie, jezeli Canon nie odpowie szybko to straci spora czesc rynku i to jest pewne...
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
niekoniecznie pewne. ci co juz maja szkielka Canona nie kupia D200 bo po co? tu z "wedrowki ludow" moze byc troche uzytkownikow nieprzywiazanych do zadnej marki + kilka osob, ktore moze sobie pozwolic na zmiane na lepsza puche, bo lepiej im pasuje do potrzeb.Zamieszczone przez Andee
ale zeby uzytkownicy 20D nagle posprzedawali zabawki i kupili D200... to sie ekonomicznie nie kalkuluje. poza nadzianymi kasa onanistami sprzetowymi nie bedzie wiele takich osob. jesli juz, to beda to posiadacze 300D/350D ew. 10D. inni poczekaja na 30D czy co tam
Jezeli chodzi o dSLR jak by niebylo najwazniejszym ich elementem jest powieszchnia swiatloczula czyli matryca w tym wypadku ze wzgledu ze jest nie wymienna i to ona rejestruje obraz. W tej dziedzinie Nikon sie nie popisal ze swoim nowym produktem, masz matryce z np: D70 z upchnietymi kolejnymi 4mpix, a jak wiadomo z gown.. sie kija nie ukreci! Jak juz pewnie nie jeden user dSLR'a sie przekonal to co wywyzsza ten rodzaj puszki od kompaktow i innych cudactw jest wielkosc fizyczna matrycy. Pewnie mozna zrobic i 16Mpix w formacie DX, ale wtedy i iso50 im nie pomoze.Zamieszczone przez Andee
[OKO] - [20D | C18-55IS | C50 | S70-300APO | S600R | TAMRAC ]
Na sazniste testy oficjalne zapewne poczekamy jakis czas. Ja jestem zadowolony ze Nikon wypuscil takie body i zaluje ze nie zrobil tego jakies 3 miesiace temu. Nie jestem przywiazany do marki i nigdy nie bylem a hobby mam wiele. Aparat traktuje jak narzedzie ktore ma odpowiadac moim wymaganiom, czy D200 bedzie tego niewiem, mozliwe ze nie. Kupujac 350D bralem pod uwage glownie mozliwosci matrycy (glownie szumy) bo zajmuje sie przy okazji zwyklych fotek fotografia w ktorej czasy naswietlania dochodza do 5 i wiecej minut.
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
W te wakacje robiłem taką dokumentację foto do pomiarów robionych w terenie (jeśli chodzi o ilość to niecały tysiąc), punkt pomiarowy - współrzędne odczytywane z GPS. Jak robiłem zdjęcia musiałem notować, które gdzie. Ten "********y ficzer" z D200 byłby mi wtedy bardzo pomocny - i pewne może jeszcze zdąży być.Zamieszczone przez Kubaman
![]()
Przy tej ilości pomiarów - to zbawienie. Tak więc to nie do końca bzdet
![]()
![]()
Dla Ciebie ficzer jak najlepszy.Zamieszczone przez kopytko
Powiedz mi ilu uzytkownikow dSLR robi dokumentacje foto do pomiarow z notowaniem pozycji. Promil??
Marcin
Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.
Tylko piszę, że czasem się jednak przydaje - od nadmiaru głowa nie boli, lepiej mieć niż nieZamieszczone przez mjastrzebski
![]()
dla mnie osobiscie bardziej przydatny niz ten GPS bylby otwieracz do butelek wmontowany w gripa![]()
marudzicie...
od przybytku glowa nie boli
ja bym chcial miec w cyfrze jakis procesor krypto, ktory by dodawal podpis cyfrowy do zdjecia. rzecz niespecjalnie droga do zrobienia (na poziomie 20-30$ wyzszej ceny) a cholernie przydatna w procesach sadowych.
ale... marzenia scietej glowy... ficzer raczej wylacznie do korpusow pro z najwyzszej polki... w semi-pro to sobie mozna pomarzyc![]()