Strona 1 z 22 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 244

Wątek: Nikon D200 - oficjalnie!!

Mieszany widok

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie Nikon D200 - oficjalnie!!

najmocniej przepraszam wszystkich zainteresowanych o przypadkowe skasowanie poprzedniego watku - obiecuje przy tym juz nie grzebac

jako ze ciezko bedzie powtorzyc to wszystko co juz napisalismy w tamtym.. po prostu powiem w skrocie:

http://www.fotopolis.pl/index.php?gora=4&lewa=1&e=3532

http://www.dpreview.com/articles/nikond200/
    http://www.letsgodigital.org/html/re.../dslr_EN1.html
    http://www.imaging-resource.com/NEWS/1130824803.html
    http://www.robgalbraith.com/bins/mul...id=7-7888-8061

tutaj sample - http://fradlis.com/d200/

raz jeszcze sorry

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

W sumie to tylko nikon... Czym tu sie przejmowac
    ...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

aaa.. i zeby bylo jasne - Nikon D200 to fajny aparat i dobra konkurencja dla.. 20D

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

To żeby nakręcić jakąś nową dyskusję... zauważyłem coś ciekawego: tak jak do tej pory standardowym zawołaniem Nikonowców było "a wy nie macie spota", powtarzane przy każdej okazji, tak teraz staje się nim "a 5D nie ma uszczelnień zatem to amatorski badziew" :-) Już któryś raz się na to dziś natknąłem....

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    tak jak do tej pory standardowym zawołaniem Nikonowców było "a wy nie macie spota", powtarzane przy każdej okazji, tak teraz staje się nim "a 5D nie ma uszczelnień zatem to amatorski badziew"
    Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE
    "a na co komu FF z 5D? przeciez i tak wiadomo ze DX jest lepszy"
    Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Tylko jak Ken i jego drużyna teraz to przełkną? Może - jak masz uszczelnienie, to po co ci synchro 1/500?
    No nie, ludziska jestescie niesamowici... Po prostu spadlem z krzesla ze smiechu. Prawda jest natomiast ze kazdy mierzy wg wlasnych potrzeb. Pan Ken Rockwell potrzebuje synchro do 1/500 to niech sobie bierze D70. Jak dla mnie spot nie jest specjalnie potrzebny (bo te 3 tryby ktore mam to i tak za duzo jak na moj rozum wiec gdy jest skomplikowana scena to sie przestawiam na "M" i robie wg histogramu), synchro 1/500 z flashem jest mi zupelnie zbedne bo praktycznie z zasady nie uzywam lampy... itd. itp. Kazdemu wg potrzeb.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    No nie, ludziska jestescie niesamowici... Po prostu spadlem z krzesla ze smiechu. Prawda jest natomiast ze kazdy mierzy wg wlasnych potrzeb. Pan Ken Rockwell potrzebuje synchro do 1/500 to niech sobie bierze D70.
    Pan Ken Rockwell juz w ciemno zamowil D200 poniewaz: "For my uses the D200 is ideal: I want the best quality without regard to price in the smallest and most convenient package with built-in flash" wiec teraz 1/500s juz nie bedzie potrzebne
    zwracam uwage na najlepsza jakosc - ciekawe jak Ken to ocenil nie widzac zadnego testu. bo chyba nie po ilosci megapikseli, ktora, jak sam stwierdzil ( http://www.kenrockwell.com/tech/mpmyth.htm ) o niczym nie swiadczy
    podoba mi sie tez to "z wbudowanym fleszem". ladny, dyskretny przytyk do 5D. tylko, wiesz co Ken... flesza wywala sie, zeby bylo wiecej miejsca na wizjer. a jak kogos stac na aparat z tej polki, to zakup lampy zewnetrznej...

ech... czekam na wiecej rewelacji
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    zwracam uwage na najlepsza jakosc
    zaraz. chyba skoro d200 się pojawił, to z gruntu jest już dużo gorszym aparatem, niż gdy był nie-istniejącym
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    zaraz. chyba skoro d200 się pojawił, to z gruntu jest już dużo gorszym aparatem, niż gdy był nie-istniejącym
    ech... po Kenie i podobnych mu fanatykach mozna by jechac w nieskonczonosc :-) facet ma wiedze w dziedzinie sprzetu i wie do czego sie go uzywa (nie mam na mysli kart testowych). i dopoki trzyma sie z dala od dyskusji na temat Nikon - reszta swiata (w domysle: Canon, bo to najwiekszy kompleks onanistow spod zoltego sztandaru) dopoty jest OK. natomiast w momencie, w ktorym w takie dyskusje wkracza, blyskawicznie ujawnia nastawienie "anty" i zwykly fanatyzm. szkoda, bo sam sobie psuje imidż

cos z tymi Nikoniarzami chyba jest... jak czytam ksiazke Shawa ("JS Guide to Nature Photography", nota bene znakomita - polecam!) to tam tez kazdy przyklad glupka, ktory nie potrafi sie poslugiwac sprzetem to "dziwnym trafem" jakis Canoniarz... nie zeby mnie to jakos specjalnie dziwilo (bo to jest marka rasowych onanistow, nie da sie ukryc), ale w publikacji wypuszczanej w swiat to by mi bylo wstyd tak glupio ujawniac swoje niecheci...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 02-11-2005 o 01:47
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    No nie, ludziska jestescie niesamowici... Po prostu spadlem z krzesla ze smiechu. Prawda jest natomiast ze kazdy mierzy wg wlasnych potrzeb
    Jasne - ja tylko zauwazyłem, że dziwnym trafem te 'koronne argumenty o wyższości' masowo pojawiają się dokładnie w okolicach, gdy Nikon wypuści coś, co w jednym szczególe specyfikacji góruje nad analogicznym body Canona ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    dziwnym trafem te 'koronne argumenty o wyższości' masowo pojawiają się dokładnie w okolicach, gdy Nikon wypuści coś, co w jednym szczególe specyfikacji góruje nad analogicznym body Canona ;-)
    ba, spytaj żółtych - to na pewno jest najważniejszy szczegół

BTW, widzę, że D200 jest dosyć ciężki. Ciekawe czemu? Po dodaniu gripa może być naprawdę ciężkawy
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Strona 1 z 22 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów