Kto ich tam wie czy na PMA nie wyskocza i z tym wynalazkiem.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Kto ich tam wie czy na PMA nie wyskocza i z tym wynalazkiem.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
...
a mnie sie d200 podoba. jakbym nie byl od Canona to pewnie bym go bral. FF jest mi do niczego oprocz do podniety ze mam ff i do powiekszania bezstresowego niepotrzebny, wiec crop moze byc. klatek ma 5 czyli ok, reszte zreszta tez wszyscy znaja. nie jest zleteraz czekam tylko co Canonek pusci na rynek.
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
Bardzo trafne spostrzeżenie.Zamieszczone przez Jarek Jaworski
Poza tym może są ludkowie, którzy robią różnej maści "wydruki próbne" wprost z aparatu...tak sobie dumam![]()
Pozdrawiam
Marek
przecież to jest strasznie naiwne podejście. W lutym na PMA Canon pokaże 30D i co, znowu byś zmieniał? I tak w kółko.. W dodatku do tej pory to Nikon raczej nie zachęcał klientów, no chyba że następne body do wyboru chcesz mieć za 4 lata.Zamieszczone przez Il fuoco
zobaczymy czy to prawda, ale wygląda na to, że D200 będzie produkowany w Tajlandii :-o Dla mnie to nie ma znaczenia, jeśli tylko potrafią zapewnić odpowiednią jakość, ale nie wiem jak to przeżyją fanatycy tej marki. Zresztą już można poczytać w załączonym wątku, jak nagle miejsce produkcji straciło na znaczeniu, jeśli tylko jest to jedyna metoda aby dostać swoją zabawkęNo właśnie, bo chodzi o to, żeby w ogóle ją mieć po tylu latach, choćby i z Tajlandii..
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=15689302
A cos Ty taki sfrustrowany? Masz dosyc dobry aparat jak widze w stopce, a przezyc nie mozesz niczego, co sie u zolto-czarnych dzieje.Zamieszczone przez Kubaman
To jest ciekawe ze czlowiek nie do konca przestudiowal instrukcjie a tu juz nastepnymi nowosciami go bombarduja i ja sie z tego ciesze , cos sie dzieje narescie technologia cyfrowa zaczela przewyzszac analogowa i mysle ze juz niedlugo cenowo . Moim nastepnym bedzi epuszka FF z 22milionami ale za jakies 2 lata , jak narazie jeszcze nieochlonolem obrazami 30x45 z mojejgo canonkaZamieszczone przez pn_
1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII
w tej wytwórni robiony jest chyba i d70, d70s, d50 .. na spód idzie zaś nalepka "made in Japan". Gdzieś na forum Nikona (chyba) był link do artykułu opisującego tę fabrykęZamieszczone przez Kubaman
Pozdrawiam
Marek
Mroczek jak Mroczek - on to do filmu podawal. a trzeba wziac poprawke na to, ze to jest matryca, ktora ma wieksza rozpietosc niz slajd. strefa VIII w 10D wypada na poziomie mniej wiecej +2,5EV, a IX w okolicach +3,3EV (z grubsza). jak sie mierzy foty przyrodnicze probujac naswietlic jak slajd - nie przepalajac, to maksymalna korekta o +2EV jest, za przeproszeniem, kompletnie o kant d... i trzeba kombinowac z pomiarem na inna plaszczyzne, lub przechodzic na M (srednio wygodne).Zamieszczone przez gawryl
jakby nie bylo - konczy sie tym, ze zamiast nad zdjeciem, czlowiek skupia sie nad kreceniem galkami. kompletnie wtorne i idiotyczne![]()
Gawryl ty chyba 5D w reku niemiales i nierobiles na RAWACH , zauwazylem ze wogule robiac na rawach spokonie moge zapodac manuala i zrobie wszystkie foty a co dopiero przy uzyciu pomiaru potem w kompie to tylko kosmetyka, chcialbym zaznaczyc ze niepowinno sie przenosic zywcem przyzwyczajen z fotografi analogowej do cyfrowej , niema na forum czlowieka co zfocil w rawie i mu korekcji zabraklo . Mysle ze jest tak jak 15latkowie niemaja corobic i teoretyzuja a 5D znaja jedynie z czasopisma
1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII