Strona 9 z 25 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 244

Wątek: Nikon D200 - oficjalnie!!

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    projekt 3000d chyba zamarł...
    Kto ich tam wie czy na PMA nie wyskocza i z tym wynalazkiem.
    ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

a mnie sie d200 podoba. jakbym nie byl od Canona to pewnie bym go bral. FF jest mi do niczego oprocz do podniety ze mam ff i do powiekszania bezstresowego niepotrzebny, wiec crop moze byc. klatek ma 5 czyli ok, reszte zreszta tez wszyscy znaja. nie jest zle teraz czekam tylko co Canonek pusci na rynek.
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarek Jaworski
    Dzial drukarek i kopiarek jest najbardziej dochodowy, tak wiec marketing lub RD aparatow "pozyczyl" od drukarek troche wirtualnych pieniedzy. Powstalo zobowiazanie to trzeba je bylo jakos splacic
    Mozecie sie smiac, ale korporacje rzadza sie dziwnymi regulami
    Bardzo trafne spostrzeżenie.
    Poza tym może są ludkowie, którzy robią różnej maści "wydruki próbne" wprost z aparatu...tak sobie dumam
    Pozdrawiam
    Marek

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Il fuoco
    a mnie sie d200 podoba. jakbym nie byl od Canona to pewnie bym go bral.
    przecież to jest strasznie naiwne podejście. W lutym na PMA Canon pokaże 30D i co, znowu byś zmieniał? I tak w kółko.. W dodatku do tej pory to Nikon raczej nie zachęcał klientów, no chyba że następne body do wyboru chcesz mieć za 4 lata.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

zobaczymy czy to prawda, ale wygląda na to, że D200 będzie produkowany w Tajlandii :-o Dla mnie to nie ma znaczenia, jeśli tylko potrafią zapewnić odpowiednią jakość, ale nie wiem jak to przeżyją fanatycy tej marki. Zresztą już można poczytać w załączonym wątku, jak nagle miejsce produkcji straciło na znaczeniu, jeśli tylko jest to jedyna metoda aby dostać swoją zabawkę No właśnie, bo chodzi o to, żeby w ogóle ją mieć po tylu latach, choćby i z Tajlandii..

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=15689302
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    zobaczymy czy to prawda, ale wygląda na to, że D200 będzie produkowany w Tajlandii :-o Dla mnie to nie ma znaczenia, jeśli tylko potrafią zapewnić odpowiednią jakość, ale nie wiem jak to przeżyją fanatycy tej marki. Zresztą już można poczytać w załączonym wątku, jak nagle miejsce produkcji straciło na znaczeniu, jeśli tylko jest to jedyna metoda aby dostać swoją zabawkę No właśnie, bo chodzi o to, żeby w ogóle ją mieć po tylu latach, choćby i z Tajlandii..

A cos Ty taki sfrustrowany? Masz dosyc dobry aparat jak widze w stopce, a przezyc nie mozesz niczego, co sie u zolto-czarnych dzieje.

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    A cos Ty taki sfrustrowany? Masz dosyc dobry aparat jak widze w stopce, a przezyc nie mozesz niczego, co sie u zolto-czarnych dzieje.
    To jest ciekawe ze czlowiek nie do konca przestudiowal instrukcjie a tu juz nastepnymi nowosciami go bombarduja i ja sie z tego ciesze , cos sie dzieje narescie technologia cyfrowa zaczela przewyzszac analogowa i mysle ze juz niedlugo cenowo . Moim nastepnym bedzi epuszka FF z 22milionami ale za jakies 2 lata , jak narazie jeszcze nieochlonolem obrazami 30x45 z mojejgo canonka
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman

w tej wytwórni robiony jest chyba i d70, d70s, d50 .. na spód idzie zaś nalepka "made in Japan". Gdzieś na forum Nikona (chyba) był link do artykułu opisującego tę fabrykę
    Pozdrawiam
    Marek

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gawryl
    prosze: bardzo przydatny sposob pomiaru ekspozycji metoda IRE (z ksizazki A. Mroczka) wymaga +/- 3. Canon w ten sposob skutecznie uniemozliwil jej stosowanie :/
    Mroczek jak Mroczek - on to do filmu podawal. a trzeba wziac poprawke na to, ze to jest matryca, ktora ma wieksza rozpietosc niz slajd. strefa VIII w 10D wypada na poziomie mniej wiecej +2,5EV, a IX w okolicach +3,3EV (z grubsza). jak sie mierzy foty przyrodnicze probujac naswietlic jak slajd - nie przepalajac, to maksymalna korekta o +2EV jest, za przeproszeniem, kompletnie o kant d... i trzeba kombinowac z pomiarem na inna plaszczyzne, lub przechodzic na M (srednio wygodne).
    jakby nie bylo - konczy sie tym, ze zamiast nad zdjeciem, czlowiek skupia sie nad kreceniem galkami. kompletnie wtorne i idiotyczne
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Gawryl ty chyba 5D w reku niemiales i nierobiles na RAWACH , zauwazylem ze wogule robiac na rawach spokonie moge zapodac manuala i zrobie wszystkie foty a co dopiero przy uzyciu pomiaru potem w kompie to tylko kosmetyka, chcialbym zaznaczyc ze niepowinno sie przenosic zywcem przyzwyczajen z fotografi analogowej do cyfrowej , niema na forum czlowieka co zfocil w rawie i mu korekcji zabraklo . Mysle ze jest tak jak 15latkowie niemaja corobic i teoretyzuja a 5D znaja jedynie z czasopisma
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Strona 9 z 25 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów