Strona 3 z 25 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 244

Wątek: Nikon D200 - oficjalnie!!

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    cos z tymi Nikoniarzami chyba jest... jak czytam ksiazke Shawa ("JS Guide to Nature Photography", nota bene znakomita - polecam!) to tam tez kazdy przyklad glupka, ktory nie potrafi sie poslugiwac sprzetem to "dziwnym trafem" jakis Canoniarz... nie zeby mnie to jakos specjalnie dziwilo (bo to jest marka rasowych onanistow, nie da sie ukryc), ale w publikacji wypuszczanej w swiat to by mi bylo wstyd tak glupio ujawniac swoje niecheci...
    Ale przecież w końcu sam używa EOS-a z TS-E w jednej z książek, a w drugiej TS-E z przerobionym bagnetem na Nikona...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    No nie, ludziska jestescie niesamowici... Po prostu spadlem z krzesla ze smiechu. Prawda jest natomiast ze kazdy mierzy wg wlasnych potrzeb
    Jasne - ja tylko zauwazyłem, że dziwnym trafem te 'koronne argumenty o wyższości' masowo pojawiają się dokładnie w okolicach, gdy Nikon wypuści coś, co w jednym szczególe specyfikacji góruje nad analogicznym body Canona ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    dziwnym trafem te 'koronne argumenty o wyższości' masowo pojawiają się dokładnie w okolicach, gdy Nikon wypuści coś, co w jednym szczególe specyfikacji góruje nad analogicznym body Canona ;-)
    ba, spytaj żółtych - to na pewno jest najważniejszy szczegół

BTW, widzę, że D200 jest dosyć ciężki. Ciekawe czemu? Po dodaniu gripa może być naprawdę ciężkawy
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Jasne - ja tylko zauwazyłem, że dziwnym trafem te 'koronne argumenty o wyższości' masowo pojawiają się dokładnie w okolicach, gdy Nikon wypuści coś, co w jednym szczególe specyfikacji góruje nad analogicznym body Canona ;-)
    To dziala w obie strony. Taka juz jest logika wojen systemowych ;-)

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Ken "wyrocznia" Rockwell powinien jednak zajac sie robieniem zdjec
    To jest Amerykanin, wiec czego chcesz :-)

A tak w ogole, to po co go czytacie, a pozniej sie niezdrowo podniecacie? Skipnac i juz.

Uzależniony Awatar bonk
    Miasto
    Photoshop

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    ba, spytaj żółtych...

swoja droga zastanawialiscie sie kiedys dlaczego te wszystkie
    mordki sa koloru żółtego?

:neutral: :neutral:
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Nie wiem czy było, ale jeszcze jedno info o nowym N.
    http://www.fotopolis.pl/index.php?gora=4&lewa=1&e=3532
    Ciekawe porównanie z 5D.
    I jeszcze o obiektywie 18-200.
    http://www.fotopolis.pl/index.php?gora=4&lewa=1&e=3530
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

pozyjemy, zobaczymy. zawsze sie jakis argument znajdzie. Ken cos wymysli. pewnie bedzie ***... FF i gloryfikowal DX. w sumie, nie ma to jak mala szparka zamiast wizjera
    Wiesz, na zoltym forum to wyczytalem, ze D200 ma wizjer wiekszy i jasniejszy jedmoczesnie od D7D, 20D, D2x (!!). Nawet go porownuja z 5D. Mimo ze go nikt nie widzial. Nie widzialem ani wizejra D200 ani 5D, ale skad oni biora dodatkowe swiatlo skoro i wieksze i jasniejsze jednoczesnie?? Jakas zarowka w srodku zamontowali??

Zebym sie pomylil, ale wydaje mi sie ze D200 bedzie mial problemy z szumieniem (moje prywatne gdybanie-zgadywanie). Czemu?? A to temu ze puszka wypasiona a rownowaga w przyrodzie musi byc. Zdecydowanie bardziej wypasiona niz 20D, a roznica cenowa po paru miesiacach sie jeszcze zmniejszy. Mowiac krotko, z body przywalili z grubej rury, zeby sie nie okazalo, ze to wypasione body to w zamian za nienajlepsza matryce. Ale obym sie mylil, bo tez lubie konkurencje ;-)

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski
    ale skad oni biora dodatkowe swiatlo skoro i wieksze i jasniejsze jednoczesnie?? Jakas zarowka w srodku zamontowali??
    a jak myślisz, dlaczego body wg nikoniarzy konkurujące z 5D, 1Dmk2 i D2x ma wbudowaną lampę :rolleyes: I jak myślisz dlaczego ta lampa tak się chowa w wizjer :rolleyes:

Zdecydowanie bardziej wypasiona niz 20D, a roznica cenowa po paru miesiacach sie jeszcze zmniejszy.
    Nie bój się, 20D ma już ponad rok. Przeczytaj http://www.photo.net/equipment/nikon/D200/
    facet się długo nie rozpisuje, a na koniec dodaje ciekawy komentarz od siebie Tylko czekać
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Patrząc na ceny to ten D200 i nasz 20D to jedna półka, a patrząc na parametry to jednak co tu kryc po dupie dostaliśmy (http://www.dpreview.com/articles/nikond200/page12.asp) pozostaje mieć nadzieję że D20 teraz zacznie intensywnie tanieć ( ;-) to może kupie zamiast 350D) no i że będzie jakaś odpowiedź ze strony Canona bo 5D dla mnie to już nieco inna kategoria (no i cena prawie 2x tyle)

Strona 3 z 25 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów