Konkurencja (lub nie...)
aha, to pewnie chodzi o to - "Kiedy skończy sie to cholerne embargo na sample z tego aparatu? (choć i tak sie nie łudze - na pewno nie bedą tak tragiczne, żeby osłabić we mnie cheć kupna nowej zabawki...)"Zamieszczone przez BooBoo
![]()
![]()
Pentax K-5 II, Leica M9
Arkan, czy mamy rozumiec ze przechodzisz na Nikona ?Zamieszczone przez Arkan
A jak wyjdzie nowy canon to znow bedzie mokro w majtach , jesli chodzi o canona to zawsze byl bezkonkurencyjny pod wzgledem szumow od innch modeli wiec mysle ze niema co sie podniecac 200setka bo po nim znow bedzie 3 letnia przerwa technologiczna a w tym czasie canon wypusci z 2 lustrzankiZamieszczone przez Arkan
1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII
Z porównania tabelkowego na fotopolis IMO wynika jasno, że 5D będzie miał najkrótszy cykl życia produktu. Co najwyżej dorówna 20D. No chyba, że Canon wciśnie się cenowo z 3D pomiędzy 5D - $3300 a ONE (bo tak podobno ma się nazywać zunifikowana 1Dynka) - $ ???Zamieszczone przez Krakers
Jest się czym podniecać. To zaje*isty aparat, to zaje*ista konkurencja, co dla nas Canonierów najważniejsze!Zamieszczone przez Krakers
Dżizas a co ile lat puchę zmieniasz. Kurde nawet dzisiaj ludzie kupują D60. Co prawda tylko do IR foto ;-)Zamieszczone przez Krakers
the silence is deafening
przekonaj mnie teraz, ze widzisz szumy z ISO 800 juz w 10D/300D na odbitce 20x30 :-)Zamieszczone przez Krakers
a to jest wrecz niedoscigniona jakosc dla 90% drukowanych publikacji zdjec. ergo: D200 jesli z szumami nie da jakos wybitnie plamy, spokojnie spelni swoja role dla ogromnej wiekszosci zainteresowanych pod wzgledem jakosci pikseli. a ergonomia i design korpusu D200 a canonowskich 5D/20D... nie ma tu chyba co porownywac. jesli ktos fotografuje, a nie tylko produkuje ostre megapiksele, to to akurat ma znaczenie
Zgadzam sie ze canon przyklada sie do jakosci obrazowania ale pomija jakby ergonomie w porownaniu do innych marek nietylko nikona, teraz trzeba zadac sobie pytanie jaki efekt koncowy chce uzyskac, czy sprzet mam poto by ulatwail mi wykonanie moich fotograficznych pomyslow w mozliwie jak najwyzszej niedostepnej jakosci dla innego sprzetu , czy poto bym budzil sie rano i bawil sie w lozku galkami mojej uszczelnionej puszki, najlepiej by bylo gdyby obudowa minolty miala matryce canona , jak narazie potrzebna mi jakosc obrazowania ma canon . W moim przypadku kieruje sie jakoscia obrazowania i jest perfeekt gdyby mi niezalezalo na jakosci obrazu kupilbym sobie cos do zdjec podwodnych ale nigdy nieprzeszedlbym na system nikona tylko dlatego ze ma usczelke , jednak obrazowanie i jej jakosc najbardziej mnie pociaga pomimo ze 5D jest goly , bardziej mnie pociaga efekt w postaci pieknej wielkiej fotografii niz mizeria z puszka w dloni chociaz N200 niejest zly ale to zamalo
Ostatnio edytowane przez Krakers ; 08-11-2005 o 11:13
1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII
He, he - nie, niekoniecznie. 1dsmkI jest najlepszym (do moich potrzeb) aparatem jaki został do tej pory wyprodukowany i nie podejrzewam, aby w okresie 2-3 lat było dostępne coś, co by mnie skłoniło do przesiadki :smile:Zamieszczone przez Polaco
Pentax K-5 II, Leica M9
dzis byl u mnie w sklepie staly klient - wczoraj w Moskwie widzial w sklepie D200 w cenie 1900USD oraz nowy obiektyw 18-200VR za ok. 900USD.. to po przeliczeniu z ichniejszej waluty
mowil, ze aparat byl do sprzedania, dzialal i pstrykal foty.. czyli finalny produkt
jak to jest, ze Ruscy wszystko maja wczesniej niz reszta swiata?![]()
z TIRa spadło ?Zamieszczone przez Czacha
![]()
![]()
Pentax K-5 II, Leica M9