20'stka juz przeciez ma jakis mechanizm autoryzacji fot...
20'stka juz przeciez ma jakis mechanizm autoryzacji fot...
...
Taki procesor jest w PS![]()
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
Zamieszczone przez akustyk
No ale na wspomnienie przycisku DirectPrinta jaki widzialem na majacym aspiracje do bycia profesjonalnym sprzetem (brak wbudowanej lampy) 5D to nadal mi sie geba usmiecha![]()
Errrrm, no to jak rozumiem teraz filtr przestanie być koronnym dowodem na kiepskość matrycy w Canonach?Zamieszczone przez sven
To się ładnie wpasowuje w logike argumentów, które podawałem wyżej
Ja cię kręcę, ale jaja
A gdzie to pisze? Bo jakoś mi umknęło przy przeglądaniu specs.
muflon: wczorej zwrocilem uwage przegladajac specyfikacje, ale nie pamietam na jakiej stronie. jak znajde to dam znac
ten przycisk to kompletny kretynizm. zamiast dac MLU o ktorym uzytkownicy trabia od wiekow, Canon rzuca tlumom wypasiony przycisk do wydruku. normalnie jakies nagrody za to powinni przyznawac. anty-TIPA albo cos w ten desen.Zamieszczone przez Vitez
ja bym jednak wolal takie przybytki, ktore nie wykluczaja innych - madrzejszych. GPS w niczym nie szkodzi. a przycisk DirectPrint to pomysl jak piescia w oko![]()
Tak sie tez dzis zastanawialem czego to nam jeszcze tak naprawde potrzeba w tych puszkach Canona. Szybkosc? Juz jest (od 20D wzwyz). Lepszy wizjer? Idzie ku lepszemu (od 5D wzwyz). Lepszy AF? Tu tez jest postep (porownujac 10D, 20D, 5D...). Wymyslilem wiec - ergonomia! Co prawda nigdy nie uzywalem Minolty czy Nikona ale sadzac po przyciskach na tych korpusach to Canon jest daleko w tyle w latwosci obslugi. I przycisk drukowania zdaje sie to potwierdzac.Zamieszczone przez akustyk
Dlaczego nie ma ISO w wizjerze? Dlaczego nie ma osobnego przycisku MLU? Dlaczego nie ma przycisku do wyboru bracketingu EV (wciskamy przycisk i kolkiem wybieramy stopien bracketingu)? I jeszcze duzo, duzo takich pytan mozna postawic...
Panowie nierobcie zatwardzenia , na wiosne wyjdzie nastepca 20stki i bedzi emial wszystko co trzeba
1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII
dodam:Zamieszczone przez djtermoz
1. banki ustawien. robie sobie preset do portretu, preset do landszaftow, preset do reportazu... i voila! przelaczanie tych opcji po kolei jest do d... - fajne dla zdolnych inaczej
2. dodac w c.fn. opcje dlugotrwalej blokady ekspozycji. ja naprawde nie potrafie w 5 sekund przekadrowac, jak pracuje na statywie. inni producenci moga a Canon - you can not
3. korekta ekspozycji o +/- 3EV. czasem sie przydaje. matryca ma ponad 6 dzialek rozpietosci, wiec trzymanie sie analogowych +/- 2EV to zwykle chamstwo i upartosc
4. wskaznik MLU na gornym LSD