Strona 6 z 25 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 244

Wątek: Nikon D200 - oficjalnie!!

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

20'stka juz przeciez ma jakis mechanizm autoryzacji fot...
    ...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    20'stka juz przeciez ma jakis mechanizm autoryzacji fot...
    jaki?

jedyna metoda to rozadny podpis cyfrowy i PKI z prawdziwego zdarzenia (w tym certyfikat producenta)...

bez tego to nie ma nawet sensu
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

Taki procesor jest w PS
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    marudzicie...

od przybytku glowa nie boli

No ale na wspomnienie przycisku DirectPrinta jaki widzialem na majacym aspiracje do bycia profesjonalnym sprzetem (brak wbudowanej lampy) 5D to nadal mi sie geba usmiecha

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    a w d200 wpieprzyli im aa filter.
    Errrrm, no to jak rozumiem teraz filtr przestanie być koronnym dowodem na kiepskość matrycy w Canonach? To się ładnie wpasowuje w logike argumentów, które podawałem wyżej Ja cię kręcę, ale jaja

A gdzie to pisze? Bo jakoś mi umknęło przy przeglądaniu specs.

sv
    Guest

Domyślnie

muflon: wczorej zwrocilem uwage przegladajac specyfikacje, ale nie pamietam na jakiej stronie. jak znajde to dam znac

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    No ale na wspomnienie przycisku DirectPrinta jaki widzialem na majacym aspiracje do bycia profesjonalnym sprzetem (brak wbudowanej lampy) 5D to nadal mi sie geba usmiecha
    ten przycisk to kompletny kretynizm. zamiast dac MLU o ktorym uzytkownicy trabia od wiekow, Canon rzuca tlumom wypasiony przycisk do wydruku. normalnie jakies nagrody za to powinni przyznawac. anty-TIPA albo cos w ten desen.

ja bym jednak wolal takie przybytki, ktore nie wykluczaja innych - madrzejszych. GPS w niczym nie szkodzi. a przycisk DirectPrint to pomysl jak piescia w oko
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    ten przycisk to kompletny kretynizm. zamiast dac MLU o ktorym uzytkownicy trabia od wiekow, Canon rzuca tlumom wypasiony przycisk do wydruku. przycisk DirectPrint to pomysl jak piescia w oko
    Tak sie tez dzis zastanawialem czego to nam jeszcze tak naprawde potrzeba w tych puszkach Canona. Szybkosc? Juz jest (od 20D wzwyz). Lepszy wizjer? Idzie ku lepszemu (od 5D wzwyz). Lepszy AF? Tu tez jest postep (porownujac 10D, 20D, 5D...). Wymyslilem wiec - ergonomia! Co prawda nigdy nie uzywalem Minolty czy Nikona ale sadzac po przyciskach na tych korpusach to Canon jest daleko w tyle w latwosci obslugi. I przycisk drukowania zdaje sie to potwierdzac.

Dlaczego nie ma ISO w wizjerze? Dlaczego nie ma osobnego przycisku MLU? Dlaczego nie ma przycisku do wyboru bracketingu EV (wciskamy przycisk i kolkiem wybieramy stopien bracketingu)? I jeszcze duzo, duzo takich pytan mozna postawic...

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Panowie nierobcie zatwardzenia , na wiosne wyjdzie nastepca 20stki i bedzi emial wszystko co trzeba
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    Dlaczego nie ma ISO w wizjerze? Dlaczego nie ma osobnego przycisku MLU? Dlaczego nie ma przycisku do wyboru bracketingu EV (wciskamy przycisk i kolkiem wybieramy stopien bracketingu)? I jeszcze duzo, duzo takich pytan mozna postawic...
    dodam:
    1. banki ustawien. robie sobie preset do portretu, preset do landszaftow, preset do reportazu... i voila! przelaczanie tych opcji po kolei jest do d... - fajne dla zdolnych inaczej
    2. dodac w c.fn. opcje dlugotrwalej blokady ekspozycji. ja naprawde nie potrafie w 5 sekund przekadrowac, jak pracuje na statywie. inni producenci moga a Canon - you can not
    3. korekta ekspozycji o +/- 3EV. czasem sie przydaje. matryca ma ponad 6 dzialek rozpietosci, wiec trzymanie sie analogowych +/- 2EV to zwykle chamstwo i upartosc
    4. wskaznik MLU na gornym LSD
    www albo tez flickr

Strona 6 z 25 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów