Strona 24 z 25 PierwszyPierwszy ... 1422232425 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 244

Wątek: Nikon D200 - oficjalnie!!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

a propos D200 - tym, ktorzy regularnie odwiedzaja dobre sklepy foto polecam poszukanie folderu reklamowego D200 i zajrzenie do srodka (szare strony). pierwszy raz widze taki numer w reklamowce (moze krotko zyje), ale niesamowicie mi sie podoba. z mojego punktu widzenia, to Nikon znakomicie to wymyslil. swietny pomysl!
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Bajdełej, o bugu w obiektywach Sigmy jak rozumiem już wszyscy wiedzą? ;-) pn_, pamiętasz Lexara? A to wredny nikon, ledwo wyszedł a już z nim "mnóstwo problemów", czy jak to tam ten wątek o 5D był zatytułowany ;-)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

muflon, ale w tym przypadku akurat Sigma dala d... bo pewnie jak zwykle cwiczyla reverse engineering specyfikacji AF, zamiast kupic od producenta systemu

na Canonie juz wtope zaliczyli, teraz przyszla kolej na Nikona. tu o tyle dobrze, ze problem jest mniejszy
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    muflon, ale w tym przypadku akurat Sigma dala d... bo pewnie jak zwykle cwiczyla reverse engineering specyfikacji AF, zamiast kupic od producenta systemu
    Eee, no ja znam angielski trochę bardziej niż na poziomie czytania nagłówków dpreview ;-) To była aluzja do wątku o "niezliczonych" problemach w 5D

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Eee, no ja znam angielski trochę bardziej niż na poziomie czytania nagłówków dpreview ;-) To była aluzja do wątku o "niezliczonych" problemach w 5D
    a nie... to ze 5D to szajs i w ogole "klatka pelna jakosci" to przeciez wiadomo od dawna a o ze kopie D200 du..e gdy przychodzi do szczegolowosci to detal. bo przeciez nie jest uszczelniany!
    www albo tez flickr

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Bajdełej, o bugu w obiektywach Sigmy jak rozumiem już wszyscy wiedzą? ;-) pn_, pamiętasz Lexara? A to wredny nikon, ledwo wyszedł a już z nim "mnóstwo problemów", czy jak to tam ten wątek o 5D był zatytułowany ;-)
    Dlatego wlasnie nie posiadam i nie uzywam Nikona.

Ale tutaj akurat chodzi o blad w oprogramowaniu Sigmy, do czego Sigma sama i bez bicia sie przyznala :-P

PS. A tak w ogole, jakby bozia z nieba spuscila mi D200, to bym sie ucieszyl i sprzedal (na dobry obiektyw by bylo), a jak by mi zrzucila 5D, to bym tez sie ucieszyl i sobie zostawil :-)
    Ostatnio edytowane przez pn_ ; 23-12-2005 o 09:49

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

oto cytat testu fotopolis.pl (mam nadzieje że nie łamie prawa)

"Od strony zdjęciowej przede wszystkim należy wspomnieć doskonałe oddanie barw i świetną ekspozycję. Bardzo szybka praca, to także zaleta D200.

A wady? Nie można wskazać jednej konkretnej wady tego aparatu. Nie jest to jednak model doskonały. Na początku na pewno będzie denerwować nieintuicyjne menu i dziwny styl podświetlania punktów AF w wizjerze. Niestety, mimo wysiłków konstruktorów D200 nadal odbiega poziomem szumów przy najwyższych czułościach od czołówki rynkowej."

linki do fotek moim zdaniem szumy są fatalne ....

http://www.fotopolis.pl/index.php?go...a=3&e=3612&p=6

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Fotopolis

"
    Poniżej przedstawiamy jeszcze zdjęcie nocne, na którym widać, że D200 zachowuje bardzo ładne, głębokie cienie, które w wypadku konkurencyjnych lustrzanek Canona (EOS 5D i EOS 20D) często są wypalone.

(...)

Podsumowując inżynierom Nikona udało się opracować algorytmy ustawiania ekspozycji, które są bardzo bliskie percepcji ludzkiego oka. W rezultacie otrzymujemy dokładnie takie zdjęcie, jak widzieliśmy oryginalny obraz. Duże brawa!

"

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

no tak ale ja nie wyciągnełem z tekstu fragmentu o czym kolwiek to co ja przedstawiłem to podsumowanie....całego teksu, a więc było o plusach i minusach kolega to jakiś podjarany chyba jest? wyciąganiem różnic negatywnych dla innych marek...

Wniosek jest jeden d200 miał być powalający w każym calu (zdanie niektórych) a jest co najwyżej średni z plusem i taka miała być konkluzja ...

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Wyglada raczej na dobry z plusem.

Co nie zmienia faktu, ze wbrew oczekiwaniom gra w innej lidze niz 5D i jest raczej na poziomie +/- 20D.

Strona 24 z 25 PierwszyPierwszy ... 1422232425 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów