Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Canon 30D i zmiana na 1d mark II

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Quiet shutter to chyba tylko przy LV?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Charzykowy/Chojnice

Domyślnie

LV w mk II? Luuudzie dlaczego piszecie o czymś czego w rękach nie mieliście. Po aktywowaniu przez PC w P.Fn mamy do wyboru w trybie pojedynczych zdjęć: "Quiet, delayed shutter cocking". Polega to na robieniu zdjęcia a po tym do momentu nie puszczenia wyzwalacza trzymania lustra w górze a potem opuszczanie go odrobine wolniej. Czyli niweluje to co jest przyczyną hałasu.

Dopiero zaczyna Awatar abalus

Domyślnie

Caly czas uzywam 1D mk2 jako mojego drugiego body (remote camra) na zmiane z 7D. w zaleznosci od sytucaji (7D z 10-22). I musze powiedziec ze jest to dobra konstukcja ktora daje dobre jakosciowo zdjecia mimo swojego wieku. Prawda jest taka ze orginalne baterie dawno przestaly trzymac prad a na akumulatorkach zastepczych (1800mAh) jestem w stanie wyjechac nawet do 4000 zdjec z obiektywem IS wiec problemu zasilania nie mam. Zywotnosc baterii w 7D jest niska mimo gripa i dwuch orginalnych baterii.
    Jak jestes w stanie dostac 1D w miare dobrym stanie to jest warta tego. Ostatnio kupowalem 1D mk2 dla kolegi za 700 CND plus sugerowane baterie za dwie sztuki 80 USD w bh photo. Jak mozesz znalesc 1D mk2N w dobej cenie to polecam jeszcze bardziej to jest aparat warty trzymania na dluzej.
    Robić swoje i mieć satysfakcję z tego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Quiet shutter to chyba tylko przy LV?
    Jest opcja Quiet shutter mimo, ze brak live view. Kto ma Marka ten wie :-D
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Szum 1d mk2 vs 30D: http://www.pbase.com/jkurkjia/1dmkii_vs_30d_noise
    Ostatnio edytowane przez r2d2 ; 30-05-2010 o 14:14 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Dzięki za konkretne odpowiedzi
    szukałem troche tych jedynek-i rzeczywiście troche ciężko znaleźć, w dobrym stanie(nie zajechanego)

chyba postanawiam wydać te 5k na jakieś obiektywy L, uważam że zdjęcia będą dużo lepsze 30D+L niż 1D + graty
    / 6d / C15mm Fisheye / C17-40 / C50 1.8 STM / C135 2.0 / Fujifilm x100s / 430EX II / 2x YN685 / Voigtlander Bessa R4a + 21mm f4 + 35mm f2.5
    http://adamlakomy.pl - PORTFOLIO
    http://photoskateboarding.blogspot.com - skate portfolio

Coś już napisał

Domyślnie

Najlepszym rozwiązaniem byłoby 1Ds mk III + Lki Ale fakt, że żaden aparat bez dobrego obiektywu cudów nie zdziała.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów