Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: [tranquest] Witam :)

Mieszany widok

tranquest
    Guest

Domyślnie [tranquest] Witam :)

Pisząc pierwszego posta na CB chciałbym się przywitać odpowiednio, czyli wstawiając to - co według każdego tutaj jest najistotniejsze

Więc zacznijmy. Oto pstryki mej skromnej osoby

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

I to by było tyle narazie...
    Czekam na gromy z nieba

... i pozdrawiam

Domyślnie

1 calkiem fajna ale krzywa
    2 tez krzywa i to połączenie koloru i cz-b mi nie podchodzi i za duża GO jak dla mnie
    3 i 4 widziałem już masę zdjęć koncertowych i te osobiście mi nie podchodzą
    5 ok
    6 i 7 słabe kadrowanie
    8 nic fajnego

tranquest
    Guest

Domyślnie

ekhm... zgodzę się z większością, aczkowiek pozwolę sobie zacytowac Ciebie z innej dyskusji odnośnie Twoich zdjęć umieszczonych tutaj:

Widać, że dużo czytałeś i jeżeli moje zdjęcia nie są zgodne z opisem z książki to znaczy, że są chaotycznie wykadrowane. Dobrze, że się wyedukowałes odpowienio i robisz zdjęcia ślubne. Nie spinaj pośladów bo mnie raczej ta rozmowa nie rusza chętnie przyjmę krytykę ale twoje argumenty jeżeli tak je można nazwać nie przemawiają do mnie i raczej wygląda to na słowa obrażonego pana fotografa.
    wydaję się teraz zabawne jak mówisz "słabe kadrowanie" i "krzywe".

A może to było moim zamysłem?
    Teraz jak mam się odnieść do Twojej krytyki... sam nie wiem :P - ale dzięki za odzew.

Domyślnie

A może to nie było twoim zamysłem? Kiedy zdjęcie jest zrobione tak, że odbiega od norm w swojej kategorii to musi się w jakiś sposób wybronić. Przynajmniej ja tak uważam.

W 1 ewidentnie kadr jest krzywy i wątpię w to, że tak miało być a jeżeli miało to napisz dlaczego. W 2 jeszcze bardziej to razi w oczy.

Jaki był zamysł tych zdjęć, że je wykrzywił?

Co do 6 i 7 to sorry ale taka fotografia sportowa posiada pewne swoje prawa. Nie obraź się ale te zdjęcia są na maksa słabe. Chyba że miałeś zamiar przepalić niebo i zakryć twarz ridera na 6 czy pociąć rower i ridera na 7 w każdym możliwym miejscu.

tranquest
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Notch Johnson Zobacz posta
    A może to nie było twoim zamysłem? Kiedy zdjęcie jest zrobione tak, że odbiega od norm w swojej kategorii to musi się w jakiś sposób wybronić. Przynajmniej ja tak uważam.

W 1 ewidentnie kadr jest krzywy i wątpię w to, że tak miało być a jeżeli miało to napisz dlaczego. W 2 jeszcze bardziej to razi w oczy.

Jaki był zamysł tych zdjęć, że je wykrzywił?

Co do 6 i 7 to sorry ale taka fotografia sportowa posiada pewne swoje prawa. Nie obraź się ale te zdjęcia są na maksa słabe. Chyba że miałeś zamiar przepalić niebo i zakryć twarz ridera na 6 czy pociąć rower i ridera na 7 w każdym możliwym miejscu.
    Nie bronie swoich zdjęć, wrzuciłem je tutaj po to aby je oceniać i każdą ocenę przyjmę, ale widać że nie zrozumiałeś sarkazmu, który nawiązywał do posta cytowanego przeze mnie
    A że "... te zdjęcia są na maksa słabe" to Twoja opinia i także ją przyjmuje.

Następnym razem polecam bardziej wczytać się w treść

Domyślnie

1.Ciekawie wyglądają te kwadraciki
    2.Krzywe.Bałagan. Nie rozumiem i drażni pozostawienie koloru ( trąci przez to tandetą )
    Reszta w ogóle do mnie nie przemawia

Bywalec Awatar MarcinG
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

za mało wrażliwy jestem bo kwadraciki te mnie nie kręcą
    2 tak jak koledzy już napisali, mi też to pachnie tanim chwytem
    3 według mnie największy potencjał tylko nie w tym kadrze...
    może więcej lewej kosztem prawej gdzie są raczej nie fajne statywy mikrofonów? góry o połowę mniej... może poziomy kadr w ogóle ?
    4 5 według mnie kompozycyjne słabo jak poprzednie
    piątka w takim kadrze to nie wiadomo o co chodzi
    7 jakbyś zrobił zdjęcie ale o 0,5 sekundy za wcześnie... bo Ci się model cały nie zmieścił. Mnie 7 nie przekonuje
    8 kompozycyjnie kiepsko i może jakby tło było jednolite to było by lepiej?

na razie to nie ma na czym oka zawiesić czekam na więcej
    Pozdrawiam!

tranquest
    Guest

Domyślnie

Dzięki za opinie

2. rzeczywiście jest kiczowata... ale tak patetyczna sytuacja jest kiczem

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów