Ja bym sie bardziej martwil tym, ze modelka niedoswietlona...
Ja bym sie bardziej martwil tym, ze modelka niedoswietlona...
2 EOSy (jeden na film), pare dalmierzy, troche szkla...
Blog: http://blazejstrazak.blogspot.com/ | Artscape
Tu chyba chodzi o przebarwienia skóry na ramieniu i twarzy, albo co innego czego my już nie widzimy.
Canon FF i słoików kilka
problem jest w tym, że na tym zdjęciu nic nie widać, a nie można podać linka do większego formatu "regulamin forum" - chore
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971
Te 'ciapki' przynajmniej wg mnie to te na brodzie i prawej piersi modelki.
A jeśli właśnie o nie chodzi, to śmiem przypuszczać że to odblaski od tegoż to wyżej wspomnianego 'błota'.
Innych 'ciapków' nie widzę.
pzdr
6D, 5DII, 50D, S35 1.4, S24 1.4, C85 1.8, C50 1.4
[B]Sprzedam Samyang 8mm
a może Tobie czytanie ze zrozumieniem się kłania? czy ja "psiocze" na body czy na swoją niewiedze?
żenada:/
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
dzięki te błoto to woda niby była no ale nie dziwie się że tak to wyglądabęde na to patrzyła lecz już pokazałam to fotografowi w całej rozdzielczości i zostałam pokierowana że na niektóre ustawienia trzeba uważać
odnośnie innych wypowiedzi, nie zależy to od ps'a zdjęcie jest praktycznie nie ruszone a na dodatek przed poprawką wygląda gorzej
dzięki wam za odpowiedzi a odnośnie oświetlenia z czasem naucze się tegoprzynajmniej mam taki zamiar
![]()
Ostatnio edytowane przez magda_b ; 25-05-2010 o 19:16 Powód: Automerged Doublepost
Witam
A mi się wydaje że żenadą jest wieżdżanie na zdecydowanie bardziej doświadczonego użytkownika niż Ty.
A możesz mi pwiedzieć o jakich ustawieniach mówił fotograf?? bo na szum z tego co się orientuje wpływa tylko ISO.
Obawiam się że właśnie chodzi o to żeby podszkolić się w ps'ie i zacząć go używać.
Pozdrawam
R.I.P. Canon EOS400D + Sigma 24-60 f:2,8 EX DG + ef 50mm f1:1,8 MKII + Tamron 55-200mm f1:4-5.6 Di II MACRO+ Grip JENIS C400DP + plecak Lowepro R.I.P
Ja proponuję albo link ( nie wstawienie, bo zasady forum ) do większego zdjęcia ( sporo ), albo chociaż zakreślenie, choćby i w paint'cie, tych "ciapek".
Inaczej to sobie możemy wróżyć z fusów. Na zdjęciu w tej postaci nie widać nic "nienormalnego".
a poza tym dzięki za odpowiedzi![]()
Już nie widzę sensu wrzucania zdjęcia do wątku skoro wszystko się wyjaśniło i tak jak napisałeś główną przyczyną było źle ustawione ISO ale już ściągam książkę i biorę się także za czytanie instrukcji obsługi, tam jest sporo ciekawych rzeczy napisanychZa szybko chciałam efektów
![]()
Witaj.
Jeśli chodzi o ps'a to Ja go używam tylko do poprawek lokalnych takich jak np: stempel. Bo globalnie zdjęcie obrabiam('łem jak miałem aparat:P) w Lightroomie. Z mjej strony mogę Tobie zaproponować robienie fotek w RAW'ie(a dlaczego? przeczytaj artykuły Janusza Body masa informacji i wiedzy). Poza tym na twoim zdjęciu modelka jest niedoświetlona, jak niemasz zewnętrznej lampy to możesz użyć jakiejś blendy albo spróbować innego kadru tak żebyś światło miała za plecami.
Pozdrawiam
R.I.P. Canon EOS400D + Sigma 24-60 f:2,8 EX DG + ef 50mm f1:1,8 MKII + Tamron 55-200mm f1:4-5.6 Di II MACRO+ Grip JENIS C400DP + plecak Lowepro R.I.P