Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: 5dII vs 1dIII

Mieszany widok

Domyślnie

Mam obydwa korpusy. Jedynka to aparat profesjonalny w pełni tego słowa znaczeniu. Pod wieloma względami lepszy od 5dII. Jeśli potrzebujesz aparat do codziennej reporterki, w pyle, kurzu, deszczu, gdzie puszka obija się o ściany, szafy, stoły i cokolwiek innego to nie ma o czym mówić. Potrzebujesz jedynki. Jeśli do sportu, ptaków to znowu jedynka. Jeśli do ślubów to kupuj 5dII. Chyba, że masz jakieś drugie body FF, wtedy bierz jedynkę. Jeśli miał bym wybrać jeden z moich korpusów na ślub to westchnę ciężko, ale zawsze wybiorę piątkę.
    Smiena 8M

Uzależniony

Domyślnie

Właśnie wziąłem sobie na zapas 1DIII, czas pokaże, może się polubimy

Co do porónania - nie napiszę nic, czego do tej pory już nie powiedziano: szybkość serii, szybkość i celność AF(zwłaszcza punkty poza środkowym - w 5DII jest on bardzo dobry), opóżnienie migawki a w zasadzie jego brak, jakość i trwałość w pełni uszczelnionej konstrukcji. Na ciężar nie ma co narzekać - dołożysz do piątki gripa z kompletem aku i będzie podobnie jak nie jeszcze ciężej.
    MZ jest świetnym uzupełnieniem pełnoklatkowego sprzętu - zwłaszcza ze wzgl. na crop i jakość konstrukcji, czyli aspekty ważne gł. w terenie.
    Co wybrać? Tu już musisz zrobić sobie listę plusów i minusów - nikt za Ciebie nie zadecyduje

Mam zapytanie do właścicieli - w menu jest funkcja "zmniejszenie opóźnienia wyzwalania migawki". Czy warto ją aktywować? Coś ona faktycznie daje?

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Mam zapytanie do właścicieli - w menu jest funkcja "zmniejszenie opóźnienia wyzwalania migawki". Czy warto ją aktywować? Coś ona faktycznie daje?
    zamiast shutterlaga 55ms masz wtedy 40ms (szklo moze byc maksymalnie o 1EV przymkniete - albo cos w ten desen)

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    zamiast shutterlaga 55ms masz wtedy 40ms (szklo moze byc maksymalnie o 1EV przymkniete - albo cos w ten desen)
    sorry, ale nie rozumiem o co chodzi z tym szklem. moze ktoś rozjaśnić?

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    sorry, ale nie rozumiem o co chodzi z tym szklem. moze ktoś rozjaśnić?
    przyslona w obiektywie

Uprawnienia umieszczania postów