Strona 30 z 58 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 572

Wątek: 5d vs 5d ii, roznice w obrazowniu i inne dylematy

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

w mk II centralny AF naprawde dziala bez problemu w ciezkich warunkach nocnych nie mialam praktycznie nigdy problemu,
    ostatnio niestety znowu przekonalem sie ze boczne AF to lipa... ale bylo baaardzo ciemno przy iso 2500 i f1.4 czasy 1/20 wiec prawie nie bylo na czym zlapac kontrastu ale centralny sobei z tym poradzil

Bywalec
    Miasto
    Łeba/Gdańsk

Domyślnie

Jeśli tak bardzo chcecie porównanie obu modeli przy takich samych kadrach w weekend jestem w stanie wstawić

Domyślnie

Ja chętnie zobacze takie porównanie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartorux Zobacz posta
    Jeśli tak bardzo chcecie porównanie obu modeli przy takich samych kadrach w weekend jestem w stanie wstawić
    Również chetnie zobaczę takie porównanie, tylko zrób to w miare możliwości w lepszych i gorszych warunkach oświetleniowych.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Awatar BugsBunny
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Moje wrażenia po przygodzie z 5DII i zmianie ( po przerwie na S5 ) na 5D1:

- stare 5d - jakoś przyjemniejsze kolory, zwłaszcza w portrecie; 5d2 ma wyjściową barwę bardziej zbliżoną do... Nikonów
    - ostrość, detal w obu doskonała, w mk2 w zasadzie nie potrzeba długiego tele
    - AF zbliżony, ale wydaję mi się że w mk2 minimalnie szybszy
    - najlepsze zmiany w mk2: duży LCD, genialne pomyślane autoISO ( dostosowanie do ogniskowej ), mikroregulacja; oczywiście większy zakres czułości ale niekoniecznie używalny

Zaoszczędziłem na korpusie, komputerze i oprogramowaniu - czyli sporo. Do moich zastosowań ( głównie statyczny plener, krajobraz itp ) mk1 jest wystarczający, byle się nie psuł bo gwarancji nie ma.

Bywalec Awatar filharmoniusz
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wy tu porównujecie 5D i 5DII, jak obrazują w powiększeniu, przyglądając się pikselom. A jak bym się chciał zapytać, jakie są różnice przy przeskalowaniu obydwu obrazków do tego samego rozmiaru, załóżmy internetowego.

Domyślnie

Przy takiej wielkości obrazka nie odróżnisz nawet z kompaktu.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Przy takiej wielkości obrazka nie odróżnisz nawet z kompaktu.
    Chyba troszkę przesadziłeś

Domyślnie

Ani trochę. Na niskich iso będzie nie do rozróżnienia, oczywiście poza różnicami w GO i przy założeniu, że nie będzie jakiegoś ekstremalnego rozjaśniania cieni.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Bywalec Awatar filharmoniusz
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Aha. To tu chyba większa rolę będzie odgrywać umiejętne wyostrzanie dodanego rozmiaru...

Strona 30 z 58 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów