Strona 28 z 58 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 572

Wątek: 5d vs 5d ii, roznice w obrazowniu i inne dylematy

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Ludzie robili zdjęcia analogami i nie widzieli co wyjdzie. A teraz bo ekran nie oddaje prawdy. Bo to bo tamto. Narzekania marudzenia. Niedługo okaże się że 5d mkI i MK2 nie są w stanie zrobić zdjęcia jak wyjdą następcy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Niedługo okaże się że 5d mkI i MK2 nie są w stanie zrobić zdjęcia jak wyjdą następcy.
    Wręcz przeciwnie. Będziemy z łezką w oku wspominać, jakie świetne zdjęcia robił ten stary, wspaniały 5DII, w porównaniu do tego nowego gów... I będzie w tym tyle samo prawdy, co opowieściach o doskonałej jakości zdjęć analogowych, czyli nic.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Po zatłoczonych miejskich ulicach stary polonez i nowy passat pojadą ze zbliżoną prędkością. Porównując AF w puszkach miałem na myśli takie warunki.!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    http://www.voovoo.pl/photo.php?photo=foto/252.jpg
    Coś fotki nie wchodzą!
    Podłączę się do dyskusji... Na przedstawionym zdjęciu nie widać żadnego z punktów AF, a byłyby widoczne nawet gdyby aparat nie trafił z ostrością. Zakładam więc , że ostrzenie było manualne i do tego nieudolne.
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Wręcz przeciwnie. Będziemy z łezką w oku wspominać, jakie świetne zdjęcia robił ten stary, wspaniały 5DII, w porównaniu do tego nowego gów... I będzie w tym tyle samo prawdy, co opowieściach o doskonałej jakości zdjęć analogowych, czyli nic.
    Kiedy to będzie ? jak narazie 5DII sprzedają się jak świeże bułki, a plotki o jego następcy tylko podgrzewaja atmosferę. W dodatku 5D w I wersji również świetnie się sprzedaje na rynku wtórnym
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Kiedy to będzie ?
    Już niebawem
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Już niebawem
    Trzymam za słowo proroka ;-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Już niebawem
    Ile to jest niebawem - miesiąc... kwartał ...rok ??? a może dłużej ?
    Nawet jak go wypuszczą, to będzie kosztował tyle kasy, że będę musiał dom zastawić żeby go kupić
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Coś już napisał Awatar Rafał K

Domyślnie

Bardzo mało konkretnych przykładów obrazowania dwóch porównywanych w wątku aparatów;-)

Poniżej kadr z 5DmI - ISO 1600, (F2.8, 1/125s) nie odszumiane. AF - użyty punkt centralny, wykadrowane w obróbce.

http://img269.imageshack.us/img269/3262/img1029pb.jpg

Pzdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Ile to jest niebawem - miesiąc... kwartał ...rok ??? a może dłużej ?
    Z tego, co słyszałem, to jakoś między miesiące a kwartałem. Ale możliwe, że Nikon będzie jeszcze szybszy

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Z tego, co słyszałem, to jakoś między miesiące a kwartałem. Ale możliwe, że Nikon będzie jeszcze szybszy
    Masz na myśli D700s? :-D

Strona 28 z 58 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów