Skorzystam z okazji i zapytam się forumowych kolegów co by zrobili w mojej sytuacji.
Sezon ślubny tuż tuż. Mam dość klepania FF i cropem... Jest to tak nie wygodne że 40tka od dłuuugiego czasu leży zakurzona jako backup nieużywany. NO i piłuję jeden korpus...
I teraz:
mając sigme 15-30, canona 28 1,8, canona 50 1,4, canona 85 1,8 ... canona 5D jedynkę oraz 40D.
1. Sprzedali byście 40D dołożyli troszkę gotówki i wzieli w raty Canona 5D MK II bez zmian tych jako takich średnio superowych szkieł ... Ale za to dwie piątki na pokłądzie...
Czy może:
2. sprzedali 28 1,8 oraz 35 1,4 dołożyli i zakupili 35 1,4 zostając dalej z cropem i ff... i po dłuużym czasie dokupili starą piątkę ?
Piszecie tutaj o szkłach, które radzą sobie - lepiej / gorzej na nowej piątce... Czy te szkła które posiadam zauważalnie gorzej będą obrazować na nowej piątce ? I radzili byście mi zainwestować w starą + lepsze szkło ?
sorrki że lekko nie na temat - ale jednak mój problem dotyczny nowej i starej piatki + szkła ;-)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Czy mając to co mam warto zrezygnować z 35 1,4 i starej piatki dla nowej puszki 5d mk II ??
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
oj chodziło mi o sprzedanie 28 1,8 i 50tki 1,4 sorki za zamęt