Pokaż wyniki od 1 do 10 z 572

Wątek: 5d vs 5d ii, roznice w obrazowniu i inne dylematy

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie

Skorzystam z okazji i zapytam się forumowych kolegów co by zrobili w mojej sytuacji.

Sezon ślubny tuż tuż. Mam dość klepania FF i cropem... Jest to tak nie wygodne że 40tka od dłuuugiego czasu leży zakurzona jako backup nieużywany. NO i piłuję jeden korpus...

I teraz:

mając sigme 15-30, canona 28 1,8, canona 50 1,4, canona 85 1,8 ... canona 5D jedynkę oraz 40D.

1. Sprzedali byście 40D dołożyli troszkę gotówki i wzieli w raty Canona 5D MK II bez zmian tych jako takich średnio superowych szkieł ... Ale za to dwie piątki na pokłądzie...

Czy może:

2. sprzedali 28 1,8 oraz 35 1,4 dołożyli i zakupili 35 1,4 zostając dalej z cropem i ff... i po dłuużym czasie dokupili starą piątkę ?

Piszecie tutaj o szkłach, które radzą sobie - lepiej / gorzej na nowej piątce... Czy te szkła które posiadam zauważalnie gorzej będą obrazować na nowej piątce ? I radzili byście mi zainwestować w starą + lepsze szkło ?

sorrki że lekko nie na temat - ale jednak mój problem dotyczny nowej i starej piatki + szkła ;-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Czy mając to co mam warto zrezygnować z 35 1,4 i starej piatki dla nowej puszki 5d mk II ??
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    oj chodziło mi o sprzedanie 28 1,8 i 50tki 1,4 sorki za zamęt
    Ostatnio edytowane przez takpoprostu ; 28-03-2011 o 17:24 Powód: Automerged Doublepost
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Uprawnienia umieszczania postów