Strona 4 z 58 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 572

Wątek: 5d vs 5d ii, roznice w obrazowniu i inne dylematy

Domyślnie

tu odp. jest prosta lepiej kupić starą 5-kę i dobry obiektyw
    nie ma najmniejszego sensu wydać całą kasę na body i nie móc wykorzystywać jej możliwości mając heliosa, pentacona, czy plastic-fantastic
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz.P Zobacz posta
    Różnice:
    . inny pomiar światła ( nie wiem czy lepszy kwestia przyzwyczajeń) ,
    Dokladnie tak moze byc...
    Ja uzywajac tyle czasu 20D, ciagle nie potrafie opanowac naswietlania 5D2 :/

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Czy warto kupować nówkę 5dII za równowartość ceny dwóch powiedzmy rocznych używek 5dI w dobrym stanie? Czy "przewagi" 5dII uzasadniają wyłożenie tej kasy zamiast np. inwestycji w 5dI i jakiś obiektyw?
    5D1 z malym przebiegiem i super stanie to po 4,5-5k chadzają, nowe 5D2 ok 7K, wiec nie wiem czy jest jak piszesz.

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

No nie przesadzaj za 4 tys. można kupić "starą" 5D w naprawdę dobrym stanie , a za 3 tys. to już kupisz naprawdę porządne szkło.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Domyślnie

[QUOTE=siudym;820442]Dokladnie tak moze byc...
    Ja uzywajac tyle czasu 20D, ciagle nie potrafie opanowac naswietlania 5D2 :/
    [QUOTE]

nie tylko Ty, jak po dwóch latach z 40D w ogóle nie mogę się przyzwyczaić do naświetlania w 5DmkII, czasem naświetla lepiej, a czasem zdecydowanie gorzej, pewnie to moja wina nie mniej jednak faktem jest , że inaczej.

p.s. jak ktoś nie ma we krwi sprawdzania histogramu to wina może być po stronie LCD jeśli masz włączoną funkcja automatycznej jasności, to potrafi nieźle w błąd wprowadzać
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

nie wiem czemu się tak tego światłomierza czepiliście - działają trochę inaczej, to fakt ale jest na to rada - tryb M
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

wszystkie canony jakie miałem zawsze nie doświetlały, tylko w serii 1 wszystko jest tak jak pokazuje światłomierz.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zabol Zobacz posta
    wszystkie canony jakie miałem zawsze nie doświetlały, tylko w serii 1 wszystko jest tak jak pokazuje światłomierz.
    i to się zmieniło m.in. właśnie w 5d2 , na lepsze

opcje pomiaru światła są różne więc czasem są jaja
    no comment...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    5D1 z malym przebiegiem i super stanie to po 4,5-5k chadzają, nowe 5D2 ok 7K, wiec nie wiem czy jest jak piszesz.
    No nie wiem. Popatrz na ceny starych piątek na allegro i forumowej giełdzie. Niestety 3,5-3,8kzł za dobry egzemplarz to już norma...

Domyślnie

no tak, w końcu 5d w tym roku stuknie 5 lat na rynku

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_Gd Zobacz posta
    p.s. jak ktoś nie ma we krwi sprawdzania histogramu to wina może być po stronie LCD jeśli masz włączoną funkcja automatycznej jasności, to potrafi nieźle w błąd wprowadzać
    Jak dla mnie ta funkcja do zbawienie, nie ma problemu z przestawianiem jasności ekranu, jak jest ciemno/jasno. A to bardzo wpływa na odczyt ekspozycji.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Strona 4 z 58 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów