tu odp. jest prosta lepiej kupić starą 5-kę i dobry obiektyw
nie ma najmniejszego sensu wydać całą kasę na body i nie móc wykorzystywać jej możliwości mając heliosa, pentacona, czy plastic-fantastic
tu odp. jest prosta lepiej kupić starą 5-kę i dobry obiektyw
nie ma najmniejszego sensu wydać całą kasę na body i nie móc wykorzystywać jej możliwości mając heliosa, pentacona, czy plastic-fantastic
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971
No nie przesadzaj za 4 tys. można kupić "starą" 5D w naprawdę dobrym stanie , a za 3 tys. to już kupisz naprawdę porządne szkło.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
[QUOTE=siudym;820442]Dokladnie tak moze byc...
Ja uzywajac tyle czasu 20D, ciagle nie potrafie opanowac naswietlania 5D2 :/
[QUOTE]
nie tylko Ty, jak po dwóch latach z 40D w ogóle nie mogę się przyzwyczaić do naświetlania w 5DmkII, czasem naświetla lepiej, a czasem zdecydowanie gorzej, pewnie to moja wina nie mniej jednak faktem jest , że inaczej.
p.s. jak ktoś nie ma we krwi sprawdzania histogramu to wina może być po stronie LCD jeśli masz włączoną funkcja automatycznej jasności, to potrafi nieźle w błąd wprowadzać
Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams
nie wiem czemu się tak tego światłomierza czepiliście- działają trochę inaczej, to fakt ale jest na to rada - tryb M
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
wszystkie canony jakie miałem zawsze nie doświetlały, tylko w serii 1 wszystko jest tak jak pokazuje światłomierz.
no tak, w końcu 5d w tym roku stuknie 5 lat na rynku![]()