moim zdaniem uzytkownicy 5d nie mogą strawić, że jest coś lepszego od ich puszek i nie mając w ręku lub tyle co w sklepie wygłaszają opinię jakie to badziewie z 5d2
napisze tylko co do AF w 5d2 nie wiem, czy jest ten sam, ale na 100% jest pewniejszy jak już ustawi ostrość to jest w punkt w starej niestety tego nie ma
oczywiście mogę tak jak Sławek mieć walnięte body
A może jest na odwrót ci co kupili nową piętkę nie przyjmują do wiadomości, że jest tak samo dobra jak stara 5D. Osobiście doświadczyłem ciekawej historii a mianowicie fotograf, który fotografuje Ds oraz 5DmkII chciał mnie namówić ażebym sprzedał mu starą piątkę -dla czego? . Ponieważ doskonale zna i starą i nową piątkę i stwierdził że: stara lepiej naświetla obrazek (może dawne przyzwyczajenia), łatwej wyciągać szczegóły w cieniach i światłach przy postprocessing’u - mniejsze pliki szybsza obróbka , S-Raw z nowej 5 jest okrojony z dynamiki tonalnej ( osobiście nie sprawdzałem).
Moja odpowiedź dla tego wątku: jeżeli miałbym dzisiaj kupować body FF to kupiłbym 5D mk II tylko dla tego, że nie dostałbym nowego „starego 5D”.