Najlepiej byłoby coś w normalnych warunkach - słonecznych, ale też coś na wysokim iso (np. 3200) z ładnym kolorowym bokehem np. cos na tle kolorowych lampek albo coś w tym stylu?
Ja tam uważam, że stara 5D zła nie jest, ale jak puszkę używkę to ze sprawdzonego źródła... Moim zdaniem stara 5 daje bardziej surowy obrazek (mniej nasycony, bardziej stonowany) mkII trochę za bardzo idzie w czerwień np. Też miałem dylemat czy kupić mkI i odłożyć na 24LmkII czy jednak nowa 5DII lub choć trochę pewna używana 5DII. Nadarzyła się okazja kupić demko z 2k przebiegu z gwarancja normalnie od dnia zakupu za 6700 więc się skusiłem, no i sprzedawca pewny (dzięki Towers)
Jak patrze po allegro i miałbym dać za taką ładniejszą (nadal 3-4letnią!) sztukę 5DI koło 3,5-4k to jednak wolałem dopłacić. (ki diabeł wie co tam tak naprawdę się z nią działo?)
Jak bym wcześniej miał 5DI to bym nie wymieniał, no ale, że nie miałem...
Trochę śmiać mi się chce bo znajomy kupił 5DI dobre 3lata temu. Z oryginalnym gripem za 3,5tys. Sprzedał w tym tygodniu za 3,7k... Chciałbym tak z całym moim sprzętem :-P