Strona 37 z 58 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 572

Wątek: 5d vs 5d ii, roznice w obrazowniu i inne dylematy

Początki nałogu

Domyślnie

tu wydaje się dobra oferta, jak Cię interesuje to zajrzyj. nie mam nic wpsólnego z tym sklepem, żeby nie było.

http://fotoaparaciki.pl/index.php?pr...t&prod_id=5102
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez kawo Zobacz posta
    tu wydaje się dobra oferta, jak Cię interesuje to zajrzyj. nie mam nic wpsólnego z tym sklepem, żeby nie było.

http://fotoaparaciki.pl/index.php?pr...t&prod_id=5102
    a w ogole to jakich ISO używasz i w jakich sytuacjach?
    Ostatnio edytowane przez kawo ; 23-12-2011 o 12:57 Powód: Automerged Doublepost
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Coś już napisał Awatar drac
    Miasto
    Bytów

Domyślnie

Ogółem po zakupie 5d mam zamiar porobić krajobrazy, w 50d bywając na różnych występach, koncertach używając iso od 2000-3200 strasznie psuje mi jakość zdjęć. Lubie też pstrykać jakiś sport, w szczególności na halach. Ogółem przy normalnym użytkowaniu iso odpowiada mi do 1250, natomiast wyższe psują nieco zdjęcia. Własnie chcę się dowiedzieć jak się ma sprawa z szumami w 5d.
    Canon 5D, C50/1.4, METZ 58

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja właśnie tydzień temu wymieniłem 50D na 5D MKII i pod względem jakości obrazu oraz wysokich czułości widać zdecydowaną poprawę. ISO 3200 można spokojnie używać. Nawet i 4000 nie wygląda źle

Miasto
    Bytów

Domyślnie

Poza czułościami obu aparatu zastanawiam się czy nie odczuje dyskomfortu pracy z 5d z powodu starej konstrukcji. Mowa o pierdołki w stylu LV, słaba jakość wyświetlacz itd. Czy waszym zdaniem jest sens zmiany body ? Czytałem sporo na ten temat ale jakoś ciężko jest podjąć taką decyzje

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drac Zobacz posta
    Poza czułościami obu aparatu zastanawiam się czy nie odczuje dyskomfortu pracy z 5d z powodu starej konstrukcji. Mowa o pierdołki w stylu LV, słaba jakość wyświetlacz itd. Czy waszym zdaniem jest sens zmiany body ? Czytałem sporo na ten temat ale jakoś ciężko jest podjąć taką decyzje
    IMHO rzecz w zasobności portfela,tylko i wyłącznie.Data pierwszej produkcji w tym wypadku nieistotna.To świetny aparat.
    Jakość wyświetlacza? Na wyświetlaczu to ja oglądam histogram .Na to każdy dobry.Do pełnej oceny fotki każdy za słaby.
    Jedyny problem to znależć nie zajechany egzemplarz.

Domyślnie

Jesli potrafisz robic zdjecia to jedyne co odczujesz to radosc z jakosci zdjec z5d:razz: Uwazam ze lv czy jakosc wyswiatlacza nie jest tak istotna jak plastyka i niski poziom szumow obrazka jaka daje zacny staruszek 5d.

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Dlatego ja zostawiam 5D i dokupuję 5D MK II
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Miasto
    Bytów

Domyślnie

To jeszcze poproszę jedną poradę Na co zwrócić uwagę przy zakupie używanego 5d?/ do jakiego przebiegu go kupić?/ czy warto kupić aparat po wymienionej migawce?
    Z góry dzięki za odpowiedzi
    Ostatnio edytowane przez drac ; 23-12-2011 o 15:32

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Na cenę powinien mieć wpływ stan aparatu,wiek,przebieg.
    Najlepszym wyjściem jest przegląd i ocena w serwisie.
    Dobrze jest oglądać z kimś kto używa tego aparatu i może porównać ze swoim.
    Bezwzględnie sprawdzić stan matrycy [brak rys,uszkodzeń].
    Wymiana jakiejkolwiek części w serwisie to nic złego.Przy pewnym przebiegu nawet plus.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To jeszcze poproszę jedną poradę Na co zwrócić uwagę przy zakupie używanego 5d?/ do jakiego przebiegu go kupić?/ czy warto kupić aparat po wymienionej migawce?
    Z góry dzięki za odpowiedzi
    Koniecznie potwierdzić przebieg w serwisie i zamówić raport błędów. Po nr seryjnym można sprawdzić czy sprzęt był serwisowany i co było wymieniane(żytnia), no i sprawdzić na liście kradzionego sprzętu. Aparat mógł być serwisowany gdzie indziej niż żytnie wiec takiej historii serwisowej może nie mieć. Warto sprawdzić stan śrubek czy mają farbę bo jeśli są obdrapane a body jest w stanie w dobrym to prawdopodobnie było coś grzebane w środku. Tak jak napisał janmar bezwzględnie sprawdzić stan matrycy. Najlepiej otworzyć migawkę i zobaczyć czy nie widać jakiś zadrapań i przebarwień. Dodatkowo polecam strzelić kilka fot jasnego tła na f 22 wtedy widać każdą ryskę i wszystkie śmieci na matrycy. Najlepiej kupić z przebiegiem poniżej 100.000. Wtedy będzie jeszcze canonowska gwarancja na migawkę.

Strona 37 z 58 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów