Strona 9 z 58 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 572

Wątek: 5d vs 5d ii, roznice w obrazowniu i inne dylematy

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikeshox Zobacz posta
    jagular, oceniłem na podstawie 2 zdjęć, ponieważ u mnie (przypominam, że jestem jeszcze jedną nogą w innym systemie) wszystkie zdjęcia, jakie zrobię wychodzą ostre. Przyjąłem po prostu założenie, że jeśli nawet kilka zdjęć wychodzi nieostrych, to coś musi być nie w porządku.
    PS. Trochę mnie uspokoiłeś. Niemniej jednak intruguje mnie to, w jaki sposób trafić na dobry obiektyw W przypadku mojego systemu nigdy nie przeprowadzałem jakichś szczególnych testów przed zakupem. Nie słyszałem też nigdy, aby z obiektywami, które mam w innym systemie zdarzały się takie problemy (nieostrość).
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Przeczytałem recenzję tego obiektywu oraz obejrzałem zdjęcia zamieszczone na optyczne.pl. Rzeczywiście, pod względem ostrości wyglądają one nie najgorzej, nawet na pełnej dziurze, ale w kontekście zdjęć tu pokazanych przez guu, wygląda na to, że trafienie na dobry obiektyw, to loteria. Uda się lub nie. Pal licho, jeśli chciałbym kupić obiektyw używany. W takim przypadku mógłbym poprosić sprzedającego o udostępnienie kilku przykładowych zdjęć. Ale chcąc kupić obiektyw nowy, takiej możliwści nie mam.
    Ojć, będę ostry:
    1. "Bycie jedną nogą w innym systemie" nie ma najmniejszego znaczenia.
    Czy posiadanie aparatu innego, niż Canon oznacza brak możliwości użycia wyszukiwarek?
    2. Twoje założenia są tak błędne, że aż się zastanawiam, czy miałeś kiedykolwiek jakiś aparat w ręce i czy to nie jest jakaś zakamuflowana prowokacja.
    Kolego, czy aparaty w "innym systemie" nigdy się nie mylą, AF nigdy nie pudłuje, sprzęt nigdy nie jest zepsuty?
    Można ci dać gwarancję 101%, że nie istnieje sprzęt, który jest zawsze i w każdym egzemplarzu niezawodny i zawsze daje najlepsze wyniki.
    3. W jaki sposób trafić na dobry obiektyw? Po prostu rozebrać się do nag....ups, to nie ten wątek :E
    Należy go kupić. I do tego należy wybrać coś o jakości, której się potrzebuje.
    Nie licz na to, że rozklekotana zabawka będzie miała taką samą powtarzalność i jakość pracy, jak wielokrotnie droższe obiektywy.
    4. Nie miałeś nigdy problemów z AF w "innym systemie"? To po co się pchać do Canona?
    5. Jeszcze raz powtarzam: to dyskusja o 50/1.8. Wygląda na to, że oczekujesz od tego obiektywu więcej, niż on może dać.
    Kup coś lepszego, lub zaakceptuj fakt, że to jest konstrukcja, w której najwyższym priorytetem miała być cena. I koniec - reszta jest tłem.
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

kupilem inna 5D zobaczymy jak podepne pod to mydlo, ogolne docelowo chce podpiac 85 f/1.2 zbowu bedzie problem z wolnym AF ehhh

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

czyli zmieniłeś body bo szkiełko za 300 zł mydliło ?...
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Mm.. :d

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Niezła komedia... Sorry za OT ale czytam i oczom nie wierzę. Zgadzam się z jagularem, że to jakaś prowokacja
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loome Zobacz posta
    mm.. :d
    dobre !!!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    Niezła komedia... Sorry za OT ale czytam i oczom nie wierzę. Zgadzam się z jagularem, że to jakaś prowokacja
    Nie mogę sobie przypomnieć , ale kiedyś już była dyskusja na identycznym poziomie - chodzi mi o temat i reakcje pytajacego .
    Tylko wtedy , o ile też dobrze pamiętam , facet został w efekcie z'banowany ???!!!.
    Może Vitez pomoże -
    on ma młodszą głowę i może on bedzie pamiętał ?. Wydaje mi się , że chodziło wtedy o gościa - pytajacego , który miał własną firmę foto ?!.
    Ostatnio edytowane przez wlodal ; 06-06-2010 o 21:06 Powód: Automerged Doublepost
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Coś już napisał

Domyślnie

Trudno mi równiez uwierzyć, żeby ktoś oceniał aparat przez pryzmat najtańszego obiektywu
    5D MK II; 24-70L/2,8; 70-200L/2,8 IS

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Jak ktoś pisze, że mu wychodzą wszystkie zdjęcia ostre to musi mieć kompakt
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa/Łódz

Domyślnie

poszukaj lepiej kogos z 5 i 5II popros o sample lub przyczep sie na plecy, jak pozwola, i poprosc o sample, sam porownasz, testowalismy w swoim gronie 50, 7,5 i 5II, 5II - rzadzi...

Bywalec Awatar photogambler
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Ludzie!! wystarczy wejsc na flickra czy inną stronę z wyborem obiektywow i mozna zobaczyc tysiące fot strzelonych tym pogardzanym plastikiem!! Nie ma sensu deliberowac nad jedną fotą i osądzac caly system.Ktoś tu nieźle pojechał,tylko POCO?

Strona 9 z 58 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów