Strona 48 z 58 PierwszyPierwszy ... 384647484950 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 572

Wątek: 5d vs 5d ii, roznice w obrazowniu i inne dylematy

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

mowa o ustawieniach standardowych aobu aparatów, można ale wszystkiego nie zrobisz niestety w postprocesie, różnice są i widać je gołym okiem
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Domyślnie

nie używam ustawień aparatu, wszystkie style mam wyłączone, a całość nadaje w postprocesie... z tym, że z mkI wywoływałem w dpp a z mkII w lr... jutro zrobie eksperyment i wywołam od zera kilka fotek w lr, ciekaw jestem czy różnica będzie widoczna, jak to mówisz, gołym okiem
    5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

takisefotograf
    Guest

Domyślnie

eclipse juz nie mogę się doczekać efektów Twojego "eksperymentu" .
    Niemniej ja mam alergię na ślęczenie przy kompie i może dlatego preferuje 5d mk1

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

ja mam też stare 5D i obrazek bardzo mi odpowiada, zapewne jak wymienię na 5D MKII też będzie
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Domyślnie

poniżej zdjęcia, wybrane losowo, 5 sztuk z mkI i 5 sztuk z mkII, zresetowane ustawienia kolorów, kontrastu, wyostrzania, i wywołane ponownie na szybko w LR, w adobe standard, bez większych kombinacji... około 1 minuty na każde zdjęcie... i może jestem ślepy, ale ja już sam nie wiem które jest z którego aparatu, serio serio wy to na serio widzicie???

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.
    5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Początki nałogu

Domyślnie

nooo faktycznie niebo a ziemia, lol

tak wlasnie powstaja urban legends na forach, jeden z drugim powie ze mk1 ladniejsze i dalej reszta bedzie za nim powtarzac.

dzieki eclipse za sample.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Glorf Zobacz posta
    dzieki eclipse za sample.
    nie ma sprawy... dla mnie, po za iso, większą matrycą i "synchro" jedyna różnica w obrazku to ostrość, która faktycznie może powodować, że zdjęcia z mkI są, jak to mówią, bardziej analogowe (jak zwał tak zwał )... może faktycznie są, bo są bardziej miękkie, nie wiem czy przez mniejszą matrycę czy przez coś innego... powyższe zdjęcia wszystkie robione były na tym samym szkle (24-70/2.8L) i możliwe, że obie matryce ciut inaczej wykorzystują to szkło... nie wiem, nie znam się na tej technice

Domyślnie

Dzieki eclipse, czuje sie bardziej przekonany do Mk2 kolorki mi sie podobają

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

No to pozamiatane, przynajmniej na dwa tygodnie...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    No to pozamiatane, przynajmniej na dwa tygodnie...
    ciekaw jestem czy tym razem ktoś pokusi się o wytypowanie, które 5 jest z mkI, a które 5 z mkII (celowo usunąłem exify)

Strona 48 z 58 PierwszyPierwszy ... 384647484950 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów