Strona 39 z 58 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 572

Wątek: 5d vs 5d ii, roznice w obrazowniu i inne dylematy

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Akurat ja w praktyce aż takiej dużej różnicy nie widzę. Największy zawód dla mnie to fakt że 6400 w 5D2 to straszna kicha, gorsza niż 3200 w 5D1.
    a ja pozwolę sobie zalinkować zdjęcia ze strony którą ostatnio przeglądałem i bardzo podobają mi się zdjęcia autora. Przykład wziełem pierwszy z brzegu na ISO 6400 . Chyba nie trzeba tego komentować .Oczywiście na blogu fotograf ma znaczną ilość zdjęć na takiej czułości i na prawdę zazdroszczę mu warsztatu.Oczywiście aż takie wyciągnięcie ze starej 5d możliwe nie jest

http://blog.gubala.pl/wp-content/upl...4/ria-1031.jpg

http://blog.gubala.pl/wp-content/upl...4/ria-1090.jpg
    Kicha ?

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merida Zobacz posta
    a ja pozwolę sobie zalinkować zdjęcia ze strony którą ostatnio przeglądałem i bardzo podobają mi się zdjęcia autora. Przykład wziełem pierwszy z brzegu na ISO 6400 . Chyba nie trzeba tego komentować .Oczywiście na blogu fotograf ma znaczną ilość zdjęć na takiej czułości i na prawdę zazdroszczę mu warsztatu.Oczywiście aż takie wyciągnięcie ze starej 5d możliwe nie jest

http://blog.gubala.pl/wp-content/upl...4/ria-1031.jpg

http://blog.gubala.pl/wp-content/upl...4/ria-1090.jpg
    Kicha ?
    te zdjęcia super i strona także. Ciekawe ile kosztuje tak mniej więcej taka sesja zdjęciowa? ktoś wie? nie będe do tego pana pisał i mu głowy zawracał, bo na razie nie mam potrzeby, ale tak mnie ciekawi to...
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Stara 5 fajna jest i tyle. Za zadbaną sztukę trzeba wydać ponad 3,5 k, ja wolę dołożyć do mkII właśnie ze względu na rozdzielczość i wyższe używalne iso (reporterka). Jeżeli jest to nam zbędne stara piątka zaspokoi nasze potrzeby.
    celuloid warrior

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merida Zobacz posta
    Kicha ?
    Dopiero na odbitce 10x15 i po mocnej obróbce da się to oglądać. Ale nawet na tak małym obrazku widać brak dynamiki i ślady po odszumianiu.

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Zarówno stara jak i nową 5D da się zrobić dobrej jakości zdjęcia, waidomo nowa 5 dużo nowsza i jakościowo troszkę wyżej się plasuje ale nie przesadzajmy. Każdym aparatem można zrobić dobre zdjęcia kwestia tego czy robimy zdjęcia czy skupiamy się na gadaniu o nich i na analizowaniu wykresów, testów itp.

Kto chce szuka sposobu a kto nie chce szuka powodu.

Myślę że to dobre podusmowanie tego wątku
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Kto chce szuka sposobu a kto nie chce szuka powodu.
    Święta prawda :smile:

Coś już napisał

Domyślnie

Już prawie po Świętach
    30D+pare szkiełek

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Dopiero na odbitce 10x15 i po mocnej obróbce da się to oglądać. Ale nawet na tak małym obrazku widać brak dynamiki i ślady po odszumianiu.
    Pewnie masz rację, tylko tak się zastanawiam ile procent klientów tego Pana zobaczy ślady po odszumianiu i brak dynamiki?
    Pozdrawiam Rysiek

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysib Zobacz posta
    Pewnie masz rację, tylko tak się zastanawiam ile procent klientów tego Pana zobaczy ślady po odszumianiu i brak dynamiki?
    W tym tkwi cały sęk, klient "niczego" nie zobaczy z rzeczy na które fotograf zwraca uwagę, tym bardziej na takie rzeczy o jakich pisze większośc ludzi dorabiając na siłe ideologię niepotrzebnie.
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Zmiany w 5Dmk2, jeśli nie kręcimy filmów, nie są tak istotne. Lepiej kupić stare 5Dmk1, a różnicę wsadzić w obiektywy lub lampy - efekt będzie lepszy. Może mk3 wniesie jakieś znaczące zmiany, ale patrząc na politykę Canona można powątpiewać. Stare 5D, mimo wieku i braku różnych bajerów, nieźle się trzyma. A odszumianie można zrobić na kompie.

Strona 39 z 58 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów