Strona 34 z 52 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 572

Wątek: 5d vs 5d ii, roznice w obrazowniu i inne dylematy

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar Natan
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

I także z jedna z najważniejszych spraw...cierpliwość nic na hurra
    Jak ja bym opisał mój zakup z Allegro to wszyscy postukali by się w głowę i mieliby racje,ale mi się udało kupić 5D za 3 tyś. z przebiegiem potwierdzonym na słowo czyli jakieś 20 tyś.
    Z duszą na ramieniu oddawałem aparat na Żytnią, bałem się spojrzeć na wydruk ilości klatek a tu 26 tyś gdzie 6 tyś cyknięć było moje.
    Wiem, wiem głupi ma szczęście, upiekło mi się, ale Tobie radzę na spokojnie i bardzo cierpliwie szukać, szukać.
    A reszta to tak jak chłopaki pisali

Coś już napisał Awatar Nippy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

50D i 5D dzieli przepaść z korzyścią dla 5D. Jeżeli jednak chcesz mieć dobrą jakość zdjęć w 5D, to powyżej 1600 ISO nie robiłbym.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ostatnio pojawiaja sie na aukcjach egz.5D z udokumentowanym przebiegiem na poziomie 1k-2k zdjęć co nieco dziwi, ale ich cena to ponad 4k zł i tutaj pojawia sie bariera opłacalności zakupu. Wszystko zalezy od indywidualnych preferencji Kupujacego.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna Awatar placykumaster
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Od paru dni mk2 wcześniej długo mk1. ISO to przepaść na korzyść mk2. Po paru pierwszych fotach gęba się cieszy, jest postęp:cool:

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Akurat ja w praktyce aż takiej dużej różnicy nie widzę. Największy zawód dla mnie to fakt że 6400 w 5D2 to straszna kicha, gorsza niż 3200 w 5D1.
    a ja pozwolę sobie zalinkować zdjęcia ze strony którą ostatnio przeglądałem i bardzo podobają mi się zdjęcia autora. Przykład wziełem pierwszy z brzegu na ISO 6400 . Chyba nie trzeba tego komentować .Oczywiście na blogu fotograf ma znaczną ilość zdjęć na takiej czułości i na prawdę zazdroszczę mu warsztatu.Oczywiście aż takie wyciągnięcie ze starej 5d możliwe nie jest

http://blog.gubala.pl/wp-content/upl...4/ria-1031.jpg

http://blog.gubala.pl/wp-content/upl...4/ria-1090.jpg
    Kicha ?

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merida Zobacz posta
    a ja pozwolę sobie zalinkować zdjęcia ze strony którą ostatnio przeglądałem i bardzo podobają mi się zdjęcia autora. Przykład wziełem pierwszy z brzegu na ISO 6400 . Chyba nie trzeba tego komentować .Oczywiście na blogu fotograf ma znaczną ilość zdjęć na takiej czułości i na prawdę zazdroszczę mu warsztatu.Oczywiście aż takie wyciągnięcie ze starej 5d możliwe nie jest

http://blog.gubala.pl/wp-content/upl...4/ria-1031.jpg

http://blog.gubala.pl/wp-content/upl...4/ria-1090.jpg
    Kicha ?
    te zdjęcia super i strona także. Ciekawe ile kosztuje tak mniej więcej taka sesja zdjęciowa? ktoś wie? nie będe do tego pana pisał i mu głowy zawracał, bo na razie nie mam potrzeby, ale tak mnie ciekawi to...
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merida Zobacz posta
    Kicha ?
    Dopiero na odbitce 10x15 i po mocnej obróbce da się to oglądać. Ale nawet na tak małym obrazku widać brak dynamiki i ślady po odszumianiu.

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Dopiero na odbitce 10x15 i po mocnej obróbce da się to oglądać. Ale nawet na tak małym obrazku widać brak dynamiki i ślady po odszumianiu.
    Pewnie masz rację, tylko tak się zastanawiam ile procent klientów tego Pana zobaczy ślady po odszumianiu i brak dynamiki?
    Pozdrawiam Rysiek

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysib Zobacz posta
    Pewnie masz rację, tylko tak się zastanawiam ile procent klientów tego Pana zobaczy ślady po odszumianiu i brak dynamiki?
    W tym tkwi cały sęk, klient "niczego" nie zobaczy z rzeczy na które fotograf zwraca uwagę, tym bardziej na takie rzeczy o jakich pisze większośc ludzi dorabiając na siłe ideologię niepotrzebnie.
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Stara 5 fajna jest i tyle. Za zadbaną sztukę trzeba wydać ponad 3,5 k, ja wolę dołożyć do mkII właśnie ze względu na rozdzielczość i wyższe używalne iso (reporterka). Jeżeli jest to nam zbędne stara piątka zaspokoi nasze potrzeby.
    celuloid warrior

Strona 34 z 52 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów