Strona 1 z 58 1231151 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 572

Wątek: 5d vs 5d ii, roznice w obrazowniu i inne dylematy

Dopiero zaczyna

Domyślnie 5d vs 5d ii, roznice w obrazowniu i inne dylematy

Tak jak w temacie, chcialbym zapytac o kilka rzeczy. Przekopalem neta i mam mieszane uczucia w wyborze puszki. Otoz, czego udalo mi sie dowiedziec:

5d mk ii - szumi bardziej od mk i, chociaz jest duzo opnii ze to wlasnie mk i szumi mniej, znowu ze mk ii ma wiecej szczegolow na wysokich iso.

5d mk ii ma lepszy AF niz mk i, znowu czesc ludzi pisze ze mk i ma lepszy i ze problemy w mk ii z centralnym.

5d mk ii ma bardziej "plastikowe" obrazowanie, 5d mk i obrazek zblizony do analoga i sredniego formatu.

Badz tu czlowieku madry i wybieraj. Dodam ze puszka potrzebna mi jest do pracy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

1. Bzdura
    2. Częściowa prawda do pierwszego przecinka , dalej znów bzdury
    3. To już w ogóle jakaś totalna bzdura ...

Mniej czytaj może , w obrazowaniu samym w sobie te puszki nie wiele dzieli. Poza tym były już tutaj takie tematy.
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez guu Zobacz posta
    Tak jak w temacie, chcialbym zapytac o kilka rzeczy. Przekopalem neta i mam mieszane uczucia w wyborze puszki. Otoz, czego udalo mi sie dowiedziec:

5d mk ii - szumi bardziej od mk i, chociaz jest duzo opnii ze to wlasnie mk i szumi mniej, znowu ze mk ii ma wiecej szczegolow na wysokich iso.

5d mk ii ma lepszy AF niz mk i, znowu czesc ludzi pisze ze mk i ma lepszy i ze problemy w mk ii z centralnym.

5d mk ii ma bardziej "plastikowe" obrazowanie, 5d mk i obrazek zblizony do analoga i sredniego formatu.

Badz tu czlowieku madry i wybieraj. Dodam ze puszka potrzebna mi jest do pracy.
    czyżby prowokacja z zółtej strony?:-D
    już widze tą burze jaka sie rozpęta
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Początki nałogu

Domyślnie

z tego co wiem AF jest ten sam w obu puszkach
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Coś już napisał Awatar astroadamo
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Af porównywalny
    Canon 5D, Canon 40D, C 17-40 L, C 85/1,8, C 50/1.8, Soligor 100/3.5, Raynox DCR 250, Hitech Cokin i inne

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madc0w Zobacz posta
    z tego co wiem AF jest ten sam w obu puszkach
    uklad af moze i ten sam...
    natomiast alkgorytm zapewne inny.
    mialem okazje bawic sie 5d mk I i 5d mk II i rzeczywiscie mk II mial lepszy af.
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Również bawiłem się 5d w wersji I i II - z myślą o przesiadce.
    Ponieważ video i lv mnie aż tak bardzo nie rajcują, a w jakości obrazka nie zauważyłem postępu to zostałem przy moim "starym" 5D. AF tak samo potrafi nas niemiło zaskoczyć w obu wersjach. Na plus wyższe używalne iso - ale ja i tak bardzo rzadko wychodzę poza 800 iso.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    czyżby prowokacja z zółtej strony?:-D
    już widze tą burze jaka sie rozpęta
    Nie prowokacja, przeczytalem w necie ze iso 3200 mk ii = iso 1600 mk i. Czyli ze na wysokich czulosciach mk ii szumi mniej. Ogolnie jest duzo informacji, co osoba to inna opinia.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Naucz się mniej czytać w necie , tym bardziej że sporo tam onanistów sprzętowych , ludzi którzy aparat mieli w sklepie w ręku , albo takich którzy nie wiedzą że 5d2 ma pełną klatke... oczywiście trochę przerysowuje , ale trzeba pewnie umiar zachować ;]
    no comment...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

to jeszcze 1 sprawa i mozna temat zmknac. Otoz 5d mk ii jest bardziej wymagajace dla obiektywow.

Strona 1 z 58 1231151 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów