Strona 25 z 58 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 572

Wątek: 5d vs 5d ii, roznice w obrazowniu i inne dylematy

Domyślnie

Mam identyczny zestaw jak napisał szuler i chwale sobie
    KRK Studio

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez forecaster Zobacz posta
    Jak już tak rozważacie o AF, to może miedzy 5d mk1 i 2? Wszyscy wiedza, ze 1nki maja lepszy AF, nawet te stare... 5tki mają ułomne servo z założenia, zresztą to aparaty do pejzażu i portretu. Sport/reporterka i trudne warunki -> seria 1, po to ja stworzyli... tak to wszyscy mieliby 5tki i świat byłby piękny
    no to piszemy ze 5dmk2 ma lepszy af niz 5dmk1. No i przy szkłach jaśniejszych niż f2 w obu tych puszkach nalezy uzywać tylko punktu centralnego.
    Sebastian Małachowski

Pełne uzależnienie

Domyślnie

gary my to wiemy i rozwijanie tego wątku ma polegac na tym, żeby pokazać jak wygląda obrazek z tych puszek. Kolejne posty na temat specyfikacji niczego nie wnoszą - to wszystko juz napisano powyżej
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie

Domyślnie

W oczekiwaniu na materiał porównaczy zwracam sie do użytkowników w/w puszek o opinię. Aktualnie posiadam dwie praktycznie nowe puchy C 50D i C5DI + szkła jak w podpisie. Fotografuję głównie krajobrazy i osoby (portrety). Moje pytanie brzmi : czy warto wymienić te dwie posiadane przeze mnie puchy na 5DMKII, czy też nie. Proszę tylko o rozsądne opinie użytkowników z krótkim uzasadnieniem
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Domyślnie

jesli twoja praca nie wymaga od ciebie uzywania dwoch body i/lub posiadania backupu to warto gdyż jest to puszka lepsza od tamtych dwoch.
    Sebastian Małachowski

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jeżeli video ci nie potrzebne to ja bym nie zmieniał.
    Chyba że sprzedajesz gdzieś swoje krajobrazy czy portrety i wtedy 21mpix się przyda i zwróci.
    Osobiście do zdjęć albumowych ustawiam zawsze tryb sraw1 bo po co mi takie nadmuchane pliki, a pewnie sraw2 też by starczyło Co innego zdjęcia "produkcyjne" (czy to amatorskie czy pro) ale do tego 12mp z 5d to też nie jest mało.
    Live view masz w 50d i lepszy AF niż w 5d2.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    I napisałem to z punktu posiadacza 5d2, a 50d miałem do dyspozycji na kilka dni.
    Ostatnio edytowane przez jsb ; 09-04-2011 o 11:03 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jsb Zobacz posta
    Jeżeli video ci nie potrzebne to ja bym nie zmieniał.
    Chyba że sprzedajesz gdzieś swoje krajobrazy czy portrety i wtedy 21mpix się przyda i zwróci.
    Osobiście do zdjęć albumowych ustawiam zawsze tryb sraw1 bo po co mi takie nadmuchane pliki, a pewnie sraw2 też by starczyło Co innego zdjęcia "produkcyjne" (czy to amatorskie czy pro) ale do tego 12mp z 5d to też nie jest mało.
    Live view masz w 50d i lepszy AF niż w 5d2.
    I napisałem to z punktu posiadacza 5d2, a 50d miałem do dyspozycji na kilka dni.
    Opcja VIDEO jest dla mnie zbędna, a wydruki zwykle wykonuję w formacie 20x30 więc rozdzielczość też raczej spoko. Backup na gwałt nie jest mi potrzebny i mógłbym się bez niego obejść. To tyle tytułem uzupełnienia
    Cytat Zamieszczone przez gary Zobacz posta
    jesli twoja praca nie wymaga od ciebie uzywania dwoch body i/lub posiadania backupu to warto gdyż jest to puszka lepsza od tamtych dwoch.
    Chodzi głównie o to co zyskam na wymianie ?
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 09-04-2011 o 11:24 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Chyba nie, aż tak wiele Może lepiej sprzedać 50D cropowe szkło i zainwestować w jaśniejsze obiektywy? Starą 5-tke poużywać jeszcze, a za jakiś czas zmienić na MK II, a może MK III. Może wtedy, kiedy poczujesz, że brak Ci tych pikseli Video, czy lepszego telewizorka.
    pozdr

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To skoro nie będzie ci brakowało AF z 50d to go sprzedaj i kup jakąś fajną stałkę, np. 100/2 do portretu, lepsze od 85/1.8 na FF.
    Przy wymianie na 5d2 zyskasz megapixele, mikroregulację szkieł, lepszy LCD - który z kolei pokazuje zdjęcia tak że wyglądają lepiej niż na potem na monitorze, to ja już wolę w drugą stronę
    Ostatnio edytowane przez jsb ; 09-04-2011 o 13:09 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Jeżeli video i ekranik nie jest ważne to nie zmieniaj. 5d mark2 to bandujacy szajs (pozdrowienia dla serwisantów z Żytniej i Canona).
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

Strona 25 z 58 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów