Strona 24 z 52 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 572

Wątek: 5d vs 5d ii, roznice w obrazowniu i inne dylematy

Mieszany widok

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jsb Zobacz posta
    Przy wymianie na 5d2 zyskasz megapixele, mikroregulację szkieł, lepszy LCD - który z kolei pokazuje zdjęcia tak że wyglądają lepiej niż na potem na monitorze, to ja już wolę w drugą stronę
    Nie przesadzajmy :wink:
    Osobiście miałem takie odczucie z 50D, jednak z obecną puchą tak nie mam.

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Ludzie robili zdjęcia analogami i nie widzieli co wyjdzie. A teraz bo ekran nie oddaje prawdy. Bo to bo tamto. Narzekania marudzenia. Niedługo okaże się że 5d mkI i MK2 nie są w stanie zrobić zdjęcia jak wyjdą następcy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Niedługo okaże się że 5d mkI i MK2 nie są w stanie zrobić zdjęcia jak wyjdą następcy.
    Wręcz przeciwnie. Będziemy z łezką w oku wspominać, jakie świetne zdjęcia robił ten stary, wspaniały 5DII, w porównaniu do tego nowego gów... I będzie w tym tyle samo prawdy, co opowieściach o doskonałej jakości zdjęć analogowych, czyli nic.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Wręcz przeciwnie. Będziemy z łezką w oku wspominać, jakie świetne zdjęcia robił ten stary, wspaniały 5DII, w porównaniu do tego nowego gów... I będzie w tym tyle samo prawdy, co opowieściach o doskonałej jakości zdjęć analogowych, czyli nic.
    Kiedy to będzie ? jak narazie 5DII sprzedają się jak świeże bułki, a plotki o jego następcy tylko podgrzewaja atmosferę. W dodatku 5D w I wersji również świetnie się sprzedaje na rynku wtórnym
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No to nieźle jest , nie ma co. Swoją drogą nie nalezy oczekiwać rewolucji patrząc na tegoroczne premiery.
    W kazdym razie na MKIII nie mam co czekać, bo cena będzie kosmiczna
    Niedawno nabyłem 5D w pierwszym wydaniu od znajomego - w stanie wzorcowym ( ok 5600 klapnięć na pierwszej migawce sprawdzone w Serwisie ). Jak widzę względem moich potrzeb te puszki zbytnio nie odstają od siebie pod względem obrazka w małym formacie. Póki co raczej zostanę przy tym co mam i zatrzymam jednocześnie 50D do ujęć w ruchu.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Ale układ możemy uznać za skuteczny o ile ta szybkość idzie w parze z celnością.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeśli uważasz, że w Twoich zastosowaniach AF jest dobry, możesz czuć się szczęśliwy
    Ostatnio edytowane przez dulak ; 09-04-2011 o 23:27 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta
    Ale układ możemy uznać za skuteczny o ile ta szybkość idzie w parze z celnością.
    Z całą pewnością. Tyle, że ja zastrzeżeń do celności nie mam. Może dlatego, że mam świadomość, że układ AF, jak każde urządzenie, działa optymalnie w pewnym zakresie warunków i w przypadku, kiedy wymagać będziemy od niego prawidłowej pracy w warunkach skrajnych, z całą pewnością będziemy zwiedzeni - bez względu na to, jaki aparat przyjdzie nam wtedy trzymać w rękach.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Panowie, jeśli macie puszki jak w temacie, pochwalcie sie zdjęciami. Bicie piany na temat AF .............. nic nie wnosi do sprawy obrazowania i jest bezprzedmiotowe

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Po zatłoczonych miejskich ulicach stary polonez i nowy passat pojadą ze zbliżoną prędkością. Porównując AF w puszkach miałem na myśli takie warunki.!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    http://www.voovoo.pl/photo.php?photo=foto/252.jpg
    Coś fotki nie wchodzą!
    Ostatnio edytowane przez Sławek ; 10-04-2011 o 14:26 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Po zatłoczonych miejskich ulicach stary polonez i nowy passat pojadą ze zbliżoną prędkością. Porównując AF w puszkach miałem na myśli takie warunki.!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    http://www.voovoo.pl/photo.php?photo=foto/252.jpg
    Coś fotki nie wchodzą!
    Podłączę się do dyskusji... Na przedstawionym zdjęciu nie widać żadnego z punktów AF, a byłyby widoczne nawet gdyby aparat nie trafił z ostrością. Zakładam więc , że ostrzenie było manualne i do tego nieudolne.
    Pozdrawiam

Strona 24 z 52 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów